Teismas oficialiai paskelbė, jog daugiabučių kiemai – pačių gyventojų reikalas | Kas vyksta Kaune

Teismas oficialiai paskelbė, jog daugiabučių kiemai – pačių gyventojų reikalas

Archyvo nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas galutine ir neskundžiama nutartimi paskelbė, jog prieš daugiau nei metus priimtas Kauno tarybos sprendimas dėl teritorijos aplink pastatus tvarkymo yra teisėtas. Minėtas tarybos sprendimas numato, jog už teritoriją, esančią 20 metrų nuo išorinės pastato sienos, yra atsakingi statinio valdytojai arba namo gyventojai, praneša Kauno miesto savivaldybė.

2012 metų vasarį Kauno taryba Kauno miesto tvarkymo ir švaros bei želdinių tvarkymo, priežiūros ir apsaugos taisykles papildė nuostata, įpareigojančia statinių valdytojus arba gyventojus tvarkytis savo aplinką. Šį sprendimą Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje apskundė teismui. Praėjusią savaitę Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė Vyriausybės atstovės skundą.

„Vieni pastatų valdytojai ar gyventojai yra labiau pilietiški nei kiti. Vieni supranta pareigą tvarkyti savo aplinką, kiti – deja ne. Teisinga, kad teismas, išnagrinėjęs šią situaciją, padėjo galutinį tašką patvirtindamas, kad už aplinką yra atsakingi būtent pastato valdytojai ar gyventojai”, – teigė šį sprendimą inicijavęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Savivaldybei norint sutvarkyti ne tik viešąsias erdves, bet ir teritorijas prie gyvenamųjų namų ar įmonių, kuriomis naudojasi tik tų statinių valdytojai, reikėtų didžiulių lėšų. Biudžete ir taip stinga pinigų viešųjų erdvių tvarkymui”, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Šiuo metu žemės sklypai prie daugumos Kaune esančių daugiabučių namų ir kitų pastatų nėra priskirti šių namų savininkams, nors jie ir yra tikrieji šios žemės naudotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA