Tarptautinio chorų konkurso „Cantate Domino 2012“ didįjį prizą laimėjo berniukų choras iš Singapūro – Kas vyksta Kaune

Tarptautinio chorų konkurso „Cantate Domino 2012“ didįjį prizą laimėjo berniukų choras iš Singapūro

J. Kamenecko nuotr.

Gruodžio 13-16 dienomis Kaune vyko jau 20-asis Tarptautinis chorų sakralinės, adventinės ir kalėdinės muzikos festivalis „Cantate Domino 2012″. Per keturias festivalio dienas vyko seminarai, chorinio dainavimo meistriškumo kursai, žymių pasaulio dirigentų paskaitos ir net 3 konkursai. Chorai taip pat giedojo šv. Mišiose bei atskiruose koncertuose.

Konkurso be privalomosios programos laimėtojais tapo Tartu jaunimo choras (Estija, vadovai Riho ir Kadri Leppoja). Konkurse su privalomąja programa daugiausiai komisijos balų surinko berniukų choras „Raffles Voices” (Singapūras, vadovas Ban Sheng Toh).

Praėjusį šeštadienį vykusiame konkurse dėl Kauno miesto savivaldybės įsteigto Didžiojo prizo geriausiai vėlgi pasirodė choras iš tolimojo Singapūro. Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas choro vadovui Ban Sheng Toh įteikė festivalio „Cantate Domino 2012″ Grand prix ir 1000 eurų čekį.

Nedaug nuo singapūriečių atsiliko ir Tartu jaunimo choras, kuriam atiteko I vieta ir 300 eurų prizas. II vietą ir 200 eurų prizą laimėjo kamerinis choras iš Rusijos Ivanovo miesto (vadovas Jevgenijus Bobrovas), III vietą ir 100 eurų prizą – mišrus vokalinis ansamblis „A Cappella” iš Molėtų (vadovė Violeta Zutkuvienė).

Choras iš Singapūro nusipelnė ir specialiųjų festivalio prizų – „Išraiškingiausiam chorui” ir „Publikos simpatijų prizo”. „Šiais metais festivalyje dalyvavo išties daug aukšto lygio chorų: ne veltui konkurse su privalomąja programa kompetentinga žiuri aukso diplomus suteikė net keturiems chorams. Na, o berniukai iš Singapūro dainavo nuostabiai, choras pademonstravo aukščiausią meninį lygį ir papuošė mūsų festivalio programą”,- sakė festivalio meno vadovas Rolandas Daugėla.

Šis jubiliejinis „Cantate Domino” festivalis – pats didžiausias iš visus metus vykstančių festivalių „Kaunas Cantat” ciklo. Šiemet festivalio chorų ir žiuri narių tarpe galėjome sutikti menininkų iš 8 šalių: Singapūro, Estijos, Rusijos, Austrijos, Čekijos, Italijos, Latvijos ir Lietuvos. Atsisveikindami su Kaunu svečiai iš užsienio dėkojo už šiltą priėmimą, kurio neužgožė net ir ne visiems įprastos oro sąlygos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA