Pradėti laiptų remonto darbai | Kas vyksta Kaune

Pradėti laiptų remonto darbai

Šarūno Karaliaus nuotr.

Miesto savivaldybė skelbia, kad intensyviai vykdomus Kauno gatvių remonto darbus papildys miesto laiptų remonto darbai. Šią vasarą planuojama suremontuoti 6 miesto laiptus. Šį antradienį pirmieji remontuoti pradėti iš V. Putvinskio į Aušros gatvę vedantys laiptai.

Bendrovės „Autokausta“ darbininkai šioje vietoje atstatys trūkstamus ir suremontuos nutrupėjusias laiptų pakopas, įrengs naujus turėklus, pagilins vandens griovelius.

Prie Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios ir funikulieriaus esantys laiptai buvo įrengti tarpukariu. Tada laiptams buvo naudota brangi bazalto medžiaga. Šiuo metu dalis bazalto plokščių yra dingusios, keletas jų sudėtos netoli laiptų. Remontuojant laiptus šias plokštes ketinama panaudoti.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus specialistų, šiuo metu nėra finansinės galimybės atstatyti visus laiptus naudojant bazaltą, todėl šiai medžiagai buvo surastas pakaitalas – paprastesnis granitinis akmuo.

„Priimdami sprendimą, kuriuos laiptus remontuoti šiemet, atsižvelgėme į seniūnijų prašymus bei specialistų vertinimus dėl laiptų būklės. Vieni avaringiausių šiuo metu yra Aušros g. ir V. Putvinskio g. jungiantys laiptai, todėl pradėjome nuo jų. Taip pat atsižvelgėme į praeivių srautų dydį“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kaune iš viso yra apie 70 laiptų. Pernai buvo atnaujinti Senamiesčio teritorijoje esantys laiptai. Per šią vasarą planuojama sutvarkyti dar 5 mieste įrengtus laiptus: tarp Studentų g. ir Purienų g., tarp Dzūkų g. ir Tunelio g., tarp Perkūno al. ir Tunelio g. bei tarp Eivenių g. ir Jonavos g.

Kauniečiai jau anksčiau mūsų Facebook puslapyje siuntė pagalbos šauksmus ir diskutavo apie miesto laiptus. Paskutinė diskusija vyko čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA