Kalniečių parke bus įrengta nauja vaikų žaidimų aikštelė | Kas vyksta Kaune

Kalniečių parke bus įrengta nauja vaikų žaidimų aikštelė

Kas vyksta Kaune nuotr.

Eigulių seniūnijos teritorijoje esančiame Kalniečių parke netrukus bus įrengta nauja vaikų žaidimų aikštelė. Be to, tame pačiame parke esančioje lauko treniruoklių aikštelėje bus paklota nauja danga.

Vietos bendruomenių savivaldos programai Kaune iš valstybės biudžeto šiemet buvo skirta 1 mln. Lt. Pavasarį kiekviena vietos bendruomenių tarybų savo susirinkimuose sprendė, kurioms sritims ir darbams panaudoti gautas lėšas. Eigulių seniūnijai iš šios programos buvo skirta kiek daugiau nei 107 tūkst. Lt. Beveik pusę šios sumos seniūnija ketina panaudoti vaikų ir jaunimo užimtumo skatinimui.

„Mūsų seniūnijoje didelis dėmesys bus skirtas vaikams bei pačiai bendruomenei. Pirmieji pinigai atiteko socialiai remtinų šeimų vaikams. Jie keliavo į stovyklą Šventojoje, mes finansavome transporto išlaidas. Artimiausiu metu įrengsime vaikų žaidimo aikštelę Kalniečių parke”, – pasakojo Eigulių seniūnas Ovidijus Adomaitis.

Už Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšas Kalniečių parke esančioje lauko treniruoklių aikštelėje bus įrengta nauja danga. Pasak Eigulių seniūno, ateityje planuojama suremontuoti ir seniūnijos teritorijoje esančius susidėvėjusius gimnastikos ir vaikų žaidimų įrenginius.

„Rugsėjo mėnesį naujai rekonstruotoje Čečėnijos aikštėje surengsime bendruomenės šventę. Čia visi galėsime susitikti, pabendrauti, pasilinksminti bei tuo pačiu įvertinti jau padarytus ir dar tik planuojamus vykdyti darbus”, – pasakojo O. Adomaitis.

Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšos gali būti paskirstytos 8-ioms sritims: labiausiai pažeidžiamų bendruomenės narių ir grupių poreikiams tenkinti, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūrinei ir švietėjiškai veiklai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, sporto ir sveikatinimo veiklai, bendruomeninei veiklai organizuoti, daugiafunkcinių bendruomenės namų veiklai organizuoti, kitoms vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančioms veikloms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA