Aleksote – investicijos į sporto įrangą ir vaikų žaidimų aikšteles | Kas vyksta Kaune

Aleksote – investicijos į sporto įrangą ir vaikų žaidimų aikšteles

Interneto archyvo nuotr.

Dar šiais metais aleksotiškiai savo atžalas galės atvesti pažaisti į naujai įrengtas vaikų žaidimų aikšteles, o patys – pasportuoti gryname ore. Aleksoto seniūnijoje planuojama naujus krepšinio stovus, įrengti lauko treniruoklius bei atnaujinti futbolo vartus.

Vietos bendruomenių savivaldos programai Kaune iš valstybės biudžeto šiemet buvo skirta daugiau nei 1 mln. Lt. Pavasarį kiekviena Vietos bendruomenių taryba savo susirinkimuose svarstė, kurioms sritims ir darbams panaudoti skirtas lėšas. Aleksoto seniūnijai iš šios programos buvo skirta daugiau nei 91 tūkst. Lt.

„Už skirtą paramą įrengsime tris vaikų žaidimo aikšteles, pastatysime dešimt skelbimo lentų. Taip pat norime keliose seniūnijos vietose, atsižvelgiant į vietos bendruomenės pageidavimus, pastatyti naujus krepšinio stovus, atnaujinti futbolo vartus. Šalia Julijanavos katalikiškos ir J. Dabkevičiaus vidurinės mokyklos pastatysime po lauko treniruoklį, skirtą daryti prisitraukimus”, – pasakojo Aleksoto seniūnijos seniūnė Liukrecija Navickienė.

Pasak L. Navickienės, šiose vidurinėse mokyklos yra organizuojamos vasaros stovyklos, todėl papildomi treniruokliai tikrai pravers. Lėšų taip pat planuojama skirti vietos bendruomenės renginiams bei sveikatinimo programai. Aleksoto seniūnės teigimu, planuose yra ir laiptai į Marvos slėnį.

Vietos bendruomenių savivaldos programos lėšos gali būti paskirstytos 8-ioms sritims: labiausiai pažeidžiamų bendruomenės narių ir grupių poreikiams tenkinti, vaikų ir jaunimo užimtumui, kultūrinei ir švietėjiškai veiklai, viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti, sporto ir sveikatinimo veiklai, bendruomeninei veiklai organizuoti, daugiafunkcinių bendruomenės namų veiklai organizuoti, kitoms vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančioms veikloms.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA