Išaugo Kauno stadiono rekonstrukcijos kaina: savivaldybei siūlo ieškoti sprendimų | Kas vyksta Kaune

Išaugo Kauno stadiono rekonstrukcijos kaina: savivaldybei siūlo ieškoti sprendimų

BNS 2018/06/21 14:50
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

35 mln. eurų vertės Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijai Vyriausybė kitais metais numato skirti 1,6 mln. eurų. Lėšas numatoma skirti iš Kūno kultūros ir sporto departamento valdomų asignavimų. Jo vadovas sako, kad didesnis finansavimas galėtų būti numatytas 2020 metais.

„Šis skaičius yra pagal tai, kiek mes turime lėšų ir kokios mūsų yra galimybės. (…) Turėdami tą kiekį pinigų, perskirstome juos pagal tęstinumą, užbaigimą. Galbūt didesnė investicija jau į šį projektą galėtų atsirasti dar kitiems – 2020 metams, jeigu Vyriausybė nerastų kitų sprendimų“, – BNS sakė departamento generalinis direktorius Edis Urbanavičius.

Šiemet per valstybės investicijų programą stadionui skirta 1,5 mln. eurų.

Premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas Tomas Beržinskas BNS sakė, kad Vyriausybė vykdys pernai rudenį Kauno miestui duotą pažadą ir skirs lėšų stadionui. Tačiau tuomet savivaldybė planavo, jog stadionas kainuos 25 mln. eurų, iš kurių 5 mln. eurų būtų Europos Sąjungos fondų parama, o likusias išlaidas Kaunas lygiomis dalimis dalinsis su Vyriausybe.

„Dėl išaugusios projekto sąmatos sprendimų visų pirma turėtų ieškoti Kauno savivaldybė“, – BNS teigė T. Beržinskas.

Bendra stadiono rekonstrukcijos vertė pagal sutartį su Turkijos bendrove „Kayi Construction“ siekia 35 mln. eurų. Kauno valdžia tikisi išaugusią sumą su Vyriausybe dalintis po lygiai.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS sakė kol kas nesusipažinęs su kitų metų Vyriausybės finansavimo stadionui planais, be to, savivaldybė dar nėra tiksliai suskaičiavusi, kokia suma bus reikalinga 2019 metais.

„Mes mėnesio bėgyje žinosime beveik tikslius srautus pinigų pagal paskaičiuotus darbus, tada galėsime konkrečiau šnekėti, kiek kitais metais reikės pinigėlių. Bet kadangi per 20 mėnesių įsipareigoja įgyvendinti projektą, tai nuo šiandien skaičiuojant 20 mėnesių, jau šiemet praeis šeši, kitais metais – dar dvylika, liks tik du-trys mėnesiai. (…) Todėl tikėtina, kad kitais metais tikrai pinigų reikės“, – sakė jis.

Anksčiau jis yra sakęs, kad bandymas sutilpti į 25 mln. eurų sąmatą buvo per daug optimistinis.

Stadiono rekonstrukcija prasidės liepą, ją baigti planuojama per 20 mėnesių.

Po rekonstrukcijos vietų stadione padidės nuo 9,5 tūkst. iki 15 tūkst., visos tribūnos bus uždengtos stogu, stadione galės vykti koncertai, jame planuojama įrengti specialią dangą, kuri užtikrintų, kad žolė futbolo aikštėje išliks gyvybinga ir Lietuvos klimato sąlygomis. Planuojama, kad pastato cokolinis aukštas bus paverstas visuomenei skirta erdve, ji bus atvira iš stadiono išorės. Čia veiks kavinė, sporto centras bei atvira bendradarbystės erdvė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA