Papiktino dvigubi standartai: „prastesniuose“ mikrorajonuose – gerokai prastesnės ir sąlygos | Kas vyksta Kaune

Papiktino dvigubi standartai: „prastesniuose“ mikrorajonuose – gerokai prastesnės ir sąlygos

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Šilainių gyventojai tikina susiduriantys su problema dėl esą dvigubų standartų, taikomų skirtinguose mikrorajonuose įkuriamoms vaikų žaidimų aikštelėms. Prestižinėse Kauno vietose vaikai žaidžia ant guminės dangos, o mažieji „prastesnių“ mikrorajonų  gyventojai priversti tenkintis žvyro danga, sako šilainiškiai.

[galerija kiek=”4″]

„Rasytės gatvės pabaigoje buvo sumontuota vaikų žaidimų aikštelė. Mūsų žiniomis, numatytus darbus kuravo Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus paskirti atstovai. Darbai atliekami chaotiškai – pirmiausia pastatytas vaikų žaidimų aikštelės inventorius, o tik po to susirūpinta aikštelės pagrindu“, – pasakoja kauniečiai.

Negana to, jų teigimu, atlikus darbus buvo išpilta stambi skalda, kuri stūkso iki šiol. „Vaikai žaisdami ant šitų akmenų dažnai susižaloja, tėvai nerimauja“, – sako Šilainių gyventojai.

Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus atstovai informavo, kad žvyro danga yra pigesnė už guminę, todėl ir buvo pasirinkta, tikina kauniečiai. „Taip pat mums pasakė, kad guminė danga vaikų žaidimų aikštelėse dengiama tik išskirtiniuose mikrorajonuose, pavyzdžiui, apimančiuose centrinę Kauno dalį. „Vadinasi, „prastesniuose“ mikrorajonuose gyvenantys vaikai gali tenkintis ir gerokai prastesne danga“, – svarsto apmaudo neslepiantys šilainiškiai.

Portalui „Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Sporto skyriaus vedėju Mindaugu Šivicku paaiškėjo, kad pagrindai vaikų žaidimų aikštelėse įrengiami jau pastačius įrenginius, nes įrenginiai, siekiant užtikrinti saugumą, privalo būti įbetonuoti. Sustingus pamatiniam betonui, yra montuojami įrenginiai ir įrengiama aikštelės danga, komentavo jis.

Sporto skyriaus vedėjo teigimu, akmenėlių pagrindai vaikų žaidimų aikštelėse yra įrengti daugelyje viešosiose miesto vietose esančių vaikų žaidimų aikštelių, pavyzdžiui, Ąžuolyno parke, Santakos parke ir kitose teritorijose.

„Ši danga užtikrina, kad aikštelės paviršiuje neužsilaikytų lietaus vanduo – nesusidarytų balos ir purvynas. Tai dažnai pasitaikantys reiškiniai, jei aikštelėse yra veja arba smėlio pagrindai. Per pastaruosius trejus metus, kai naudojamos akmenėlių dangos, neturime informacijos, jog nors vienas vaikas būtų susižalojęs dėl šios dangos. Danga atitinka jai keliamus saugumo reikalavimus EN 1177 arba jiems lygiavertį standartą. Guminė vaikų žaidimų aikštelių danga yra įrengiama kompleksiškai atnaujinamuose parkuose“, – teigė M. Šivickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA