Apie mergaitę Dainavos mikrorajone spardžiusius paauglius papasakojęs kaunietis sulaukė grasinimų | Kas vyksta Kaune

Apie mergaitę Dainavos mikrorajone spardžiusius paauglius papasakojęs kaunietis sulaukė grasinimų

delfi.lt 2018/03/23 18:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Bus išdaužyti langai“, „gyvas nepareisi“, „būsi papjautas“, – tokius žodžius tikina girdįs ketvirtadienį apie mergaitės sumušimą Kaune žurnalistams papasakojęs išpuolio liudininkas. Jo teigimu, šie grasinimai sklinda iš mažametę mušusių paauglių tėvų lūpų.

Primename, kad 2006-aisiais gimusi mergaitė šalia V. Krėvės prospekto buvo sumušta trečiadienio vakarą. Policijos teigimu, ją daužė didelis būrys jaunuolių. Ketvirtadienį su DELFI susisiekęs įvykio liudininkas, prisistatęs Algimantu, papasakojo, ką matė lemtingą trečiadienį.

„Einu ramiai, neskubėdamas – geras vakaras. Žiūriu, parke stovi būrys žmonių. Jie sustoję ratu, žiūriu, kažką sustoję daro – juda, mosikuojasi kojomis“, – kalbėjo Algimantas. Viskas vyko Dainavos mikrorajone, kauniečiams gerai žinomo Draugystės parko prieigose.

Priėjęs arčiau jis pasakojo pamatęs šokiruojantį vaizdą – rato viduryje gulėjo maža mergaitė. Užpuolikai mosikavosi kojomis ne be reikalo – jie spardė mažametę. „Aš įšokau į tą vaikų būrį, sakau: „Staigiai baigiat, ką čia dirbat!“ Tai jie man sako: „Seni, eik iš čia, būsi ir tu suspardytas!“ – dėstė įvykio liudininkas ir pridėjo, kad taip pat buvo palydėtas necenzūriniais žodžiais.

Vaikams išsilaksčius, jis puolė padėti mergaitei. „Ji visa kruvina, sudaužyta, ištinus. Ji išsigandus, dreba, verkia. Aš supratau, kad viskas – katastrofa. Nuvedžiau ją į šviesą, staigiai iškviečiau policiją, greitąją“, – ketvirtadienį kalbėjo vyras.

Visą liudininko pasakotą istoriją galite paskaityti čia.

Sulaukė neaiškių skambučių

Kauniečio pasakojimas užkliuvo mergaitę spardžiusių jaunuolių tėvams, penktadienį pranešė Algimantas. Jo teigimu, žiniasklaidoje pasirodžius straipsniui pasipylė skambučiai iš užslaptintų numerių ir grasinimai.

„Taip, skambina. Klausia, kam sukėliau viską. Nesupranta, kam reikėjo skambinti policijai. Sakau, tai palaukit, daužo mergaitę… Jeigu tavo dukrą kaip daužytų? Klausia, kam kišuosi į jų reikalus“, – apie skambučių turinį kalbėjo Algimantas.

Tiesa, klausimais, tikino jis, viskas neapsiriboja. „Nesirodyk, nepraeisi, sudaužysim, užmušim, papjausim, susitiksim, į mišką išvešim“, – girdimus grasinimus vardijo pašnekovas.

Algimantas sakė sulaukęs skambučių iš 6–7 skirtingų asmenų. Tai – ir jaunuolių, įtariama, mušusių mergaitę, tėvai, ir patys paaugliai.

Neįsivaizduoja, kaip gavo numerį

Dėl bauginimų pašnekovas sako į policiją dar nesikreipęs – tai žada padaryti pirmadienį. „Ko gero, pirmadienį eisiu. Galvojau, kad tyrėja man šiandien paskambins, bet niekas neskambina… Aš reikalų turėjau šiandien, net nebuvo kada užsiimti [bauginančiais skambučiais]. Bet jūs dar paraginote mane, matyt, tikrai reikės kreiptis į policiją“, – apie priežastis, kodėl pranešimas apie grasinimus dar ne policijoje, kalbėjo Algimantas.

Pilietiškas kaunietis sako nežinantis, kaip paauglių tėvai gavo jo telefono numerį. „Atviras klausimas. Kaune turiu pažįstamų, mano rajonas irgi mažas. Vienas kitas turėjo mano telefoną… Kokiais kanalais viskas prasimušė – nežinau“, – sakė jis.

Nejauku net namo grįžti

Pašnekovas tikino, kad didelės baimės nepažįstamųjų skambučiai ir jų grasinimai jam nesukėlė. Tačiau pripažino kad darosi nebejauku vaikščioti aplink namus.

„Nesaugu, jautiesi nejaukiai. Vakar, žinokit, ėjau nuo mašinos link namų. Paprašiau dviejų draugų, sakau, palydėkit mane, nes man dar reikia pareiti namo“, – pasakojo Algimantas.

Visgi didelės nuostabos baugūs skambučiai vyrui nesukėlė. „Manęs jau niekas nebestebina. Nieko nematyk, nieko negirdėk, tave gali sprogdinti – tada busi geras. Man sunkiai suvokiama, kas čia vyksta“, – kalbėjo pašnekovas.

Policija: viskas juda į priekį

Konfliktą tiriančio Dainavos policijos komisariato viršininkas Stanislovas Zaikinas sakė, kad šis nutikimas buvo priimtas itin rimtai. Policija esą intensyviai dirba ir per kelias dienas spėjo nustatyti visus įvykio dalyvius.

„Mes esame daugelį incidento dalyvių nusistatę, su jais atliekami procesiniai veiksmai. Yra dirbama. Aišku, veiksmai pirminiai, tačiau kol kas yra pirmosios dienos po įvykio. Per dvi dienas negalime užbaigti ikiteisminio tyrimo ir sudėlioti visų taškų. Bet mes intensyviai dirbame ties šiuo klausimu. Manau, kad visi įvykyje dalyvavę asmenys yra nustatyti“, – tvirtino S. Zaikinas.

Beje, jis pažadėjo pasidomėti ir grasinimais liudininkui, mat iki šiol apie tai nieko negirdėjo – niekas nesikreipė į policiją.

Išpuolis įvyko trečiadienį

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad mergaitė buvo užpulta trečiadienį, apie 19 val., V. Krėvės prospekte – Draugystės parko prieigose. Mažametė nugabenta į Kauno klinikas, po to išleista rankos ir kojos sumušimus gydytis ambulatoriškai.

Įvykio aplinkybės kol kas nėra aiškios. Vakar policija skelbė nustačiusi du įtariamuosius – 14 metų vaikiną ir 15 metų merginą. Kadangi agresoriai nepilnamečiai, baudžiamojon atsakomybėn jų traukti negalima, o tėvams, pirminiais duomenimis, gresia įspėjimas.

Taip pat toliau vykdomas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Jeigu tarp mušusiųjų mergaitę būtų nepilnamečiai, jiems už šią nusikalstamą veiką grėstų bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA