Išrinkta nauja LRT vadovė: sieksiu skaidrumo ir permainų | Kas vyksta Kaune

Išrinkta nauja LRT vadovė: sieksiu skaidrumo ir permainų

BNS 2018/03/20 18:26
BNS nuotr.

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos taryba antradienį LRT generaline direktore išrinko buvusią naujienų portalo delfi.lt vyriausiąją redaktorę Moniką Garbačiauskaitę-Budrienę.

Tai LRT radijui patvirtino visuomeninio transliuotojo tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

M. Garbačiauskaitė išrinkta antrajame rinkimų ture iš trijų kandidatų. Už M. Garbačiauskaitę-Budrienę balsavo 8 iš 12 LRT tarybos narių.

Konkursą laimėjusi Monika Garbačiauskaitė-Budrienė žada daugiau dėmesio nacionalinio transliuotojo skaidrumui, sieks mažinti įtampą bendraujant su Seimu.

Buvusi naujienų portalo delfi.lt vyriausioji redaktorė LRT radijui teigė, kad planuoja ateiti į LRT su savo komanda, nes generalinis direktorius turi tokią teisę.

„Manau, šia teise pasinaudosiu, juolab, kad neketinu būti formali direktorė, ketinu padaryti permainų, tad reikės palaikymo“, – radijui sakė ji.

Vienu iš svarbiausių prioritetų ji nurodė skaidrumo didinimą ir žada „tam tikrų sprendimų“ konsultuojantis su LRT taryba. Naujoji vadovė taip pat sakė žadanti konsultuotis su už skaidrumą, efektyvumą atsakingomis valstybės institucijomis – Valstybės kontrole, Viešųjų pirkimų tarnyba.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė LRT radijui teigė sieksianti didesnio viešumo, auditų, „kad visuomenė įsitikintų, ar tie mokesčių mokėtojų pinigai yra leidžiami skaidriai“.

Pasak jos, daugiau viešumo turėtų būti tiek kalbant apie darbuotojų atlyginimus, tiek apie sutartis su prodiuseriais, kurie, jos teigimu, „taip pat neturi tikėtis visiško konfidencialumo“.

Būsimą bendravimą su Seimu ji sakė įsivaizduojanti „pagarbų ir dalykišką“.

„Norėčiau, kad būtų sumažinta įtampa tarp Seimo ir nacionalinio transliuotojo, nes ta įtampa kuria negerą atmosferą, ji blaško organizacijos darbą. Labai noriu, kad ta įtampa sumažėtų. Tikiuosi, kad bus įvertintas didesnio skaidrumo noras, tikiuosi, Seimas tą taip pat įvertins“, – kalbėjo ji.

LRT vadovo konkurso laimėtoja taip pat ramino, jog kol kas tikrai nereikėtų kalbėti apie darbuotojų atleidimus. iš pradžių ji žada įvertinti, ar nėra besidubliuojančių funkcijų, neefektyvaus darbo.

„Šiuoliakinė organizacija turi būti moderni, lengva, kiekvienas turi daryti savo darbą. To ir sieksiu“, – LRT radijui sakė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

M. Garbačiauskaitė–Budrienė baigė žurnalistikos bakalauro ir magistro studijas Vilniaus universitete. Ji 1996–1999 metais dirbo „Verslo žinių“ žurnaliste, nuo 2000 metų dirbo delfi.lt vyr. redaktore. Iš šių pareigų ji pasitraukė pernai metų spalį, motyvuodama tai siekiu susitelkti ties žurnalistine veikla.

Be jos konkurse dalyvavo viešosios įstaigos „Kultino“ direktorė Jūratė Černiauskienė, politikos apžvalgininkas, istorikas konservatorius Bernardas Gailius, televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas, buvęs BNS vadovas Artūras Račas, teisininkas Liudvikas Ragauskis.

Atrankoje į LRT generalinio direktoriaus pareigas taip pat dalyvavo visuomeninio transliuotojo darbuotojas Justas Senapėdis, dvi kadencijas jam vadovaujantis Audrius Siaurusevičius, dar vienas LRT darbuotojas Aldaras Stonys, Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius ir signataras Zigmas Vaišvila.

Televizijos laidų vedėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas antradienį kandidatūrą atsiėmė.

Antrasis balsavimas LRT taryboje vyko nė vienam iš pretendentų nesurinkus daugiau kaip pusės visų LRT tarybos narių balsų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA