V. Matijošaitis populiariausių politikų sąraše pagal vieną kriterijų aplenkė prezidentę | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis populiariausių politikų sąraše pagal vieną kriterijų aplenkė prezidentę

BNS 2018/03/17 12:28
Asociatyvi / LR Prezidentūros nuotr.

Lietuvoje šiandien paskelbti ne tik naujausi politinių partijų reitingai, bet ir kovą įvertintas atskirų politikų populiarumas. Nors pirmoje vietoje išlieka Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ją pamažu vejasi, o vienu aspektu jau ir aplenkė.

Šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ paviešintos „Vilmorus“ apklausos duomenimis, šalies vadovę kovą palankiai vertina 61,8 proc. Lietuvos gyventojų, o neigiamai – 21,9 procento. Praėjusio mėnesio apklausoje šie rodikliai atitinkamai buvo 65,7 proc. ir 20,8 procento.

V. Matijošaitį palankiai vertina 56,6 proc. apklaustųjų, vasario apklausoje jo reitingas buvo 56,4 procento. Nepalankiai Kauno merą kovą vertino 15,4 proc., o vasarį – 15,1 proc. respondentų.

Per mėnesį kiek padidėjo trečią vietą užimančio premjero Sauliaus Skvernelio reitingas – kovą jis sulaukė 54,3 proc. palankių ir 23,7 proc. nepalankių vertinimų. Vasarį šie rodikliai buvo 49,8 proc. ir 27 procentai.

Į palankiausiai vertinamų Lietuvos politikų penketuką taip pat pateko užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

L. Linkevičių kovą palankiai vertino 47,8 proc., o nepalankiai – 16,6 procentų apklaustųjų. Vasarį šie rodikliai siekė 45,3 proc. ir 17,3 procento. Seimo pirmininką kovą palankiai vertino 43,3 proc. apklaustųjų, vasarį – 46,7 proc., neigiama – atitinkamai 19,7 proc. ir 19,2 proc. respondentų.

Pasak „Vilmorus“ direktoriaus Vlado Gaidžio, nors populiariausių politikų trejetas nepakito, pagal teigiamų ir neigiamų vertinimų balansą į pirmą vietą pakilo V. Matijošaitis.

„Pagal šį rodiklį pirmą kartą apklausų istorijoje pirmoje vietoje yra Visvaldas Matijošaitis – jo reitingas per mėnesį mikroskopiškai paaugo, tačiau Dalios Grybauskaitės sumažėjo. Trečioje vietoje pagal šį rodiklį būtų Linas Linkevičius“, – BNS sakė V. Gaidys.

„Vilmorus“ vadovas taip pat išskyrė nuosekliai didėjanti šeštoje vietoje esančio partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderio Remigijaus Žemaitaičio populiarumą: jį kovą teigiamai vertino 41,5 proc., neigiamai – 18,5 proc. apklaustųjų (vasarį – atitinkamai 35,6 proc. ir 19,1 proc.). „Tai aukščiausias Remigijaus Žemaitaičio rezultatas, kokį jis yra turėjęs“, – teigė V. Gaidys.

Gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „ Vilmorus“ atliko kovo 2-10 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA