Tiriamas žarnyno infekcijos protrūkis: laikinai sustabdyta kavinės Kaune veikla

VMVT nuotr.
NAUJAUSIOS ŽINIOS

Dėl ūmios žarnyno infekcijos protrūkių tyrimo laikinai sustabdyta UAB „Lokio pastogė“ kavinės (Kampiškių k., Alšėnų sen., Kauno r.) veikla, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Pranešimas apie ūmios žarnyno infekcijos protrūkį gautas iš Kauno, kur 2 vaikai pateko į ligoninę. Atliekant epidemiologinę diagnostiką, nustatyta, kad susirgusieji dalyvavo krikštynų šventėje UAB „Lokio pastogė“ kavinėje (Kampiškių k., Alšėnų sen., Kauno r.).

Išsiaiškinta, kad šventėje dalyvavę 14 asmenų (iš jų 2 vaikai) patiekalus užsisakinėjo atvykę pagal kavinės meniu, tačiau vaišinosi svečių atsineštu nežinomo gamintojo tortu.

Kauno VMVT inspektoriai, patikrinę šią kavinę, rado daug netvarkos. Ant žaliai mėsai ruošti skirto stalo buvo sudėti iškepti kepsniai, šviežios daržovės, salotos laikomos atvirose talpose lauke, prie pastato, neapsaugotos nuo taršos. Dalis fasuotų, negreitai gendančių maisto produktų buvo sukrauti koridoriuje ant grindų. Maisto tvarkymo patalpų grindys nešvarios, netinkamai valomi ir įrenginiai. Gamybos patalpos buvo apkrautos pašaliniais daiktais. Trūko rankų plovimo, dezinfekavimo priemonių, netvarkinga darbuotojų darbo paranga. Šalutiniai gamybos produktai buvo laikomi atvirose talpose.

UAB „Lokio pastogė“ kavinei laikinai uždrausta vykdyti savo veiklą, atsakingam asmeniui nurodyta pašalinti trūkumus, atlikti visų patalpų ir įrenginių valymą, taip pat rekomenduota kreiptis į specializuotą įmonę dėl dezinfekcijos atlikimo. Darbuotojai privalės pasitikrinti sveikatą – atlikti mikrobiologinius tyrimus dėl mikroorganizmų nustatymo.

„Norisi dar kartą priminti įmonių savininkams, kad B kategorijos kiaušinius draudžiama naudoti konditerinių gaminių gamyboje, nes pažeistais lukštais jie laikomi padidintos rizikos maisto produktais, kurie labai dažnai būna užteršti patogeniniais mikroorganizmais. Kiaušinių duženas gali perdirbti tik atskiros specializuotos kiaušinių produktų gamybos įmonės, taikydamos tinkamą pasterizaciją ar kitus perdirbimo metodus. Be to, gyventojams ir viešojo maitinimo įmonių vadovams nereikėtų pamiršti, kad draudžiama atsinešti į pobūvius namuose ar kitų gamintojų pagamintus patiekalus, tortus ar kitus maisto produktus. Tokius gaminius užsakyti ir pristatyti gali paslaugų tiekėjai iš bet kurios Lietuvoje oficialiai įregistruotos maisto tvarkymo įmonės“, – komentavo VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Rita Sadūnaitė.

17 KOMENTARŲ
Komentuoti

Komentuoti

*

Naujausios žinios

Eismo įvykis Vilijampolėje: kaktomuša susidūrus automobiliams, formavosi spūstys

„Žalgirį“ premijomis motyvavęs P. Motiejūnas paslapčia pildo galimų naujokų sąrašą

Komisija liepė blokuoti televiziją retransliuojančias svetaines: paskelbtas sąrašas

Bus skundžiamas teismo sprendimas dėl Zoologijos sodo rekonstrukcijos pirkimo

Tarp labiausiai lietuvių vagiamų knygų - V. Adamkaus ir A. Jagelavičiūtės kūriniai

Skaitytojai išsigandę: raunami ir genėjami jauni medžiai miesto centre (foto) (papildyta)

Druskininkų mero sodybos byla grįžta į Kauno apygardos teismą

Kaune vyksiančiame tradiciniame maratone - įspūdingas prizinis fondas

Dėl avarijos Pramonės prospekte stoja eismas: suknežinti du automobiliai (papildyta)

Pelningiausios ir skurdžiausios profesijos: ką rinktis norintiems nejusti pinigų stygiaus?