Nuteistas iš policijos automobilio bandęs pabėgti ir pasipriešinęs Izraelio pilietis | Kas vyksta Kaune

Nuteistas iš policijos automobilio bandęs pabėgti ir pasipriešinęs Izraelio pilietis

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas skyrė 2 749 Eur baudą Izraelio piliečiui V. R., kuris, būdamas neblaivus, nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų.

Bylos duomenimis, 66 m. V. R. šios savaitės pradžioje buvo sulaikytas dėl viešosios tvarkos pažeidimo Kauno oro uoste. Vežant jį į areštinę tarnybiniu automobiliu, V. R. atsidarė automobilio galines dureles ir bandė pabėgti. Bandant jį sulaikyti, vyras, sugriebęs už dėklo, bandė iš patrulio atimti ginklą. Taip pat jis nuplėšė nuo tarnybinės liemenės radijo stotį, ja pasikėsino suduoti pareigūnui į veidą ir spyrė jam į koją.

Pas gimines Lietuvoje viešėjęs V. R. teigė, jog , laukdamas lėktuvo į Izraelį, oro uoste išgėrė keturis litrus alaus. Sakė, kad neprisimena įvykio aplinkybių, tačiau savo kaltės neginčijo. Kaltę visiškai pripažino, atsiprašė policijos pareigūnų ir sutiko atlyginti padarytą turtinę ir neturtinę žalą.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad V. R. padarė nesunkius nusikaltimus, turi pastovią gyvenamąją vietą, anksčiau neteistas. Taip pat atsižvelgta, jog kaltinamasis yra pensininkas.

Baudą V. R. turės sumokėti per pusmetį. Jei to nepadarys, bauda bus išieškoma priverstinai.

Teismas taip pat pažymi, kad jei V. R. baudą sumokės iki nuosprendžio įsiteisėjimo, jam iškart bus panaikinta kardomoji priemonė – grąžinti dokumentai ir suteikta teisė išvykti iš šalies.

V. R. fizinį skausmą sukėlusiam patruliui turės atlyginti 500 Eur dydžio neturtinę žalą, o už sugadintą turtą Kauno apskrities VPK sumokėti 642 Eur.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA