Kauno rajone užregistruotas 500-asis kūdikis, jis gimė lietuvės ir brazilo šeimoje | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone užregistruotas 500-asis kūdikis, jis gimė lietuvės ir brazilo šeimoje

KRS nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje užregistruotas 500-asis šiais metais kūdikis – Daniel Casado Sossai, gimęs Giraitėje gyvenančių lietuvaitės Monikos ir brazilo Felipe šeimoje.

Tai – antrasis poros sūnus. „Vyresnėliui Tomui – 1 metai ir 7 mėnesiai, tad jis dar nelabai supranta, kad turi broliuką, tik šiek tiek pavydi mažajam dėmesio, bet abiem paaugus viskas bus puiku“, – šeimos pagausėjimu džiaugėsi gimimo liudijimo atvykęs pasiimti tėvelis, gražiai kalbantis lietuviškai.

Felipe pasakojo, kad mažylis labai energingas kūdikis, tad kol kas ramybę namuose ir miegą naktimis tėveliams tenka pamiršti.

Felipės ir Monikos meilės istorija prasidėjo prieš 4 metus Tailande, kur atostogaudami Puketo kurorte jie susipažino ir nebenorėjo išsiskirti. 2014 metais pora Kauno rajono civilinės metrikacijos skyriuje susituokė. Nuo tada ir gyvena Giraitėje, dabar statosi namą Raudondvaryje, netoliese nuo ten pat gyvenančių Monikos tėvų. Lietuvoje Felipei patinka viskas – gamta, žmonės, maistas, išskyrus gal šaltus orus, tad jauna šeima žada čia ir gyventi. Vyras dirba vienoje tarptautinėje įmonėje Karmėlavo oro uoste. Žmona iki vaikučių auginimo atostogų dirbo eksporto vadybininke.

Mažojo Danielio seneliai, Felipės tėvai, gyvenantys San Paule, jau ne kartą lankėsi Lietuvoje, taip pat ir vyro sesuo, kiti giminaičiai. Jiems čia viskas labai patiko. Felipe su Monika kasmet aplanko artimuosius Brazilijoje.

Gimimo liudijimo pasiimti atvykęs tėvelis nustebo ir apsidžiaugė sužinojęs, kad sūnus pažymėtas gražiu jubiliejiniu skaičiumi. Jį pasveikino savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas, jubiliejiniam rajono kūdikiui tradiciškai įteikęs knygą „Atrastas neatrastas Kauno rajonas“. Vicemeras pasidžiaugė, kad tokios jaunos, gražios šeimos gyvena Kauno rajone ir palinkėjo Danieliui užaugti doru savo kraštą mylinčiu piliečiu.

Pernai 500-asis rajono kūdikis užregistruotas liepos 8-ąją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA