Kauno miesto ir rajono savivaldybės vienijasi – dirbs kartu įgyvendindamos svarbų projektą | Kas vyksta Kaune

Kauno miesto ir rajono savivaldybės vienijasi – dirbs kartu įgyvendindamos svarbų projektą

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Yra ne vienas klausimas, dėl kurio puikiai sutaria Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės, o ypač projektas „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“.

Sprendimą darniai dirbti įgyvendinant šiuolaikinės sostinės viziją dar kartą patvirtino penktadienį įvykęs kaimyninių savivaldybių atstovų susitikimas.

Kauno rajono savivaldybės taryba 2016 m. kovo 26 d. balsavo už dalyvavimą Europos kultūros sostinės projekte kartu su Kauno miestu ir tapo aktyvia šio projekto partnere.

Penktadienį Kauno rajono mero Valerijaus Makūno kabinete buvo diskutuojama apie organizacinius, finansinius projekto klausimus, brandinamos idėjos.

V. Makūnas pabrėžė, kad Kauno miestas ir pakaunė turi vienijančią tapatybę, todėl rajono savivaldybės dalyvavimas projekte buvo natūralus. Abiejose savivaldybėse gyvena maždaug 400 tūkstančių gyventojų, glaudžiai susijusių kultūriniais, ekonominiais, socialiniais ir kitokiais saitais.

Kauno miesto ir rajono savivaldybės jau įgyvendina ne vieną bendrą projektą. Kartu gaivinami Kauno tvirtovės fortai, Kačerginės automobilių lenktynių trasa, jungiami dviračių takai, turistiniai maršrutai.

Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Simonas Kairys tvirtino, kad reikės nuveikti didelį darbą užtikrinant KEKS 2022 projekto finansavimą, išgryninant įdomiausias idėjas ir jas įgyvendinant.

Projekto vadovė Virginija Vitkienė jau tarėsi su Vidaus vandens kelių direkcijos atstovais dėl pramoginės laivininkystės suaktyvinimo Nemune. Svarstoma galimybė paleisti laivą su „KEKS 2022“ simbolika.

V. Vitkienė įsitikinusi, kad reikia stiprinti ir lobistinę veiklą. „Abiejų savivaldybių merai ir Vyriausybės atstovai galėtų apsilankyti kitose Europos kultūros sostinėse. Tokiu būdu galėtume pasisemti patirties, užmegzti daugiau naudingų kontaktų“,- kalbėjo projekto vadovė.

Viešosios įstaigos „Kaunas 2022”, kuriai vadovauja Ana Čižauskienė, įstatai reglamentuoja, kaip organizacija bus valdoma. Ją stebės nepriklausoma patariamoji taryba, sudaryta iš pagrindinių finansuotojų: abiejų savivaldybių – Kauno miesto ir rajono – ir Vyriausybės narių. Talkins ir Europos lygmeniu dirbantys ekspertai.

Pasitarimo dalyviai sutarė, kad sėkmingai įgyvendintas projektas gali tapti stipriu užtaisu visam Kauno regionui ir sumažinti ydingą centralizaciją, kai viskas koncentruojama tik sostinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA