Pirmajame Kauno triatlone susirinko beveik 150 dalyvių | Kas vyksta Kaune

Pirmajame Kauno triatlone susirinko beveik 150 dalyvių

Organizatorių nuotr.

Trečiadienio pavakare bene 150 aktyvaus laisvalaikio mėgėjų susirinko į pirmą kartą Kaune organizuojamą triatloną. Dalyviai įveikė 200 m plaukiant, 10 km važiuojant dviračiu bei dar 2,5 km bėgo.

Nors tarp dalyvių dominavo naujokai, čia susirinko ir nemažai užkietėjusių triatlono gerbėjų.

Renginys vyko itin vaizdingoje vietoje – Kauno marių jachtklubo „Žalgiris“ prieplaukoje bei Pažaislio parke. Kaip pastebi organizatoriai, dalyviai galėjo mėgautis ne tik vaizdingu maršrutu, bet ir puikiu oru.

„Puikus oras, graži vieta ir daug linksmų bei sportiškų žmonių. Pradėjus organizuoti šį renginį nesitikėjome tokio susidomėjimo ir teko dar prieš renginį stabdyti registraciją. Tikimės, kad padėjome ne vienam dalyviui parodyti, koks įdomus gali būti šis sportas ir juos dar sutiksime triatlono varžybose ne kartą“, – sakė renginio organizatorius Dovydas Valiuška.

Dalyviai išklausę organizatorių instruktažo, supažindinti su taisyklėmis stojo prie starto. Į 19 laipsnių šilumos Kauno marių vandenį visi dalyviai šoko vienu kartu. Įveikę distanciją, tarp jachtų ir katerių dalyviai persėdo ant dviračių ir pasileido į 10 km kelionę Pažaislio parku. Grįžę jie dar turėjo įveikti 2,5 km pamario takais. Pagrindinėje renginio vietoje netrūko palaikančiųjų ir jų plojimų bei raginimų nepasiduoti.

„Smagu matyti čia tiek daug susirinkusių žmonių. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie pirmojo triatlono Kaune, kuris daugeliui dalyvių yra ir pirmas jų gyvenime. Tikimės, kad ši nauja patirtis paskatins drąsiau ir žengti į investicijų pasaulį bei išbandyti“, – prieš apdovanojimus sakė „Orion Asset Management“ generalinis direktorius Ramūnas Baranauskas.

Pirmieji finišą pasiekė estafetės dalyviai. Geriausiu laiku atbėgo komanda „S-sportas“ (31:17). Antrieji trasą įveikė „Colibri Cycling team“ komanda (32:36).

Vienas iš šios komandos narių užsiminė, kad jiems tai pirmasis triatlonas ir yra tikrai patenkinti savo rezultatu. Komandos nariai tiesiog pasiskirstė pagal tai ką geriausiai sugebame. Rezultatas pasiteisino.

Treti estafetę įveikė „Dviratai-Daistatus“ komanda (32:48). Viso trasą įveikė 15 komandų po 3 dalyvius.

Individualioje įskaitoje pirmasis finišo liniją kirto Kasparas Žiūraitis (35:55). Sportininkas tikino, kad tai bene pirmas jo laimėjimas šioje sporto šakoje, nors triatlonai jam nėra naujiena.

„Dalyvavau Trakuose, kitą savaitgalį dalyvausiu Jonavoje. Turiu minčių jau ir apie „Ironman“ lygio varžybas. Bet visgi ir šiose varžybose nebuvo taip lengva. Čia reikia trumpas distancijas maksimaliu greičiu spausti ir reikia greičio, o ne tiek ištvermės“, – pasakojo K. Žiūraitis.

Sportininkas pastebėjo, kad trasa buvo gana smagi. Nors dviračių trasoje buvo kiek ankšta ir keletas pavojingų vietų, reikalaujančių didesnio dėmesio, bet jam patiko bėgimo dalis, su keletu kalnelių ir vaizdingu peizažų.

Moterų įskaitoje pirmoji finišavo „Kauno maratono klubo“ maratonininkė Monika Juodeškaitė (36:44). Ji triatlono rungtį pirmą kartą išbandė vos prieš keletą savaičių Trakuose. Viena iš stipriausių Lietuvos bėgikių tikino, kad varžybose buvo smagu dalyvauti, o trasa nenuobodi. Visgi teko pasitelkti savo įgūdžius dviračių trasoje.

Rezultatai:

Vyrai: 1. Kasparas Žiūraitis – 32:56; 2. Andrius Dapkevičius – 33:34; 3. Gediminas Linkus – 35:02.

Moterys: 1. Monika Juodeškaitė – 36:44; 2. Teklė Emilija Gvildytė – 41:41; 3. Aistė Traubienė – 43:29.

Komandos: 1. S-sportas – 31:17; 2. Colibri Cycling team – 32:36; 3. Dviratai-Daistatus – 32:48.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA