Kokią karinę techniką ir ginkluotę pamatė Birštono gyventojai | Kas vyksta Kaune

Kokią karinę techniką ir ginkluotę pamatė Birštono gyventojai

Birželio mėnesį Lietuvoje vyksta didžiausios šių metų pratybos „Geležinis vilkas 2017“. Jose dalyvauja per 5 tūkst. 300 karių su karine technika iš dešimt NATO šalių.

Birželio 17 dieną Birštono gyventojai ir svečiai turėjo galimybę pamatyti tankus, savaeiges haubicas PzH2000, sraigtasparnį ir daug kitos karinės technikos, taip pat naudojamus ginklus. Norintieji galėjo pabendrauti su kariais apie vykstančias pratybas ir tarnybos ypatumus Lietuvoje bei užsienyje.

Dėkodamas birštoniečiams ir miesto svečiams už palaikymą ir domėjimąsi kariuomenės veikla Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Jonas Vytautas Žukas sakė: „Labai džiaugiuosi visus Jus matydamas čia susirinkusius. Esate neeilinio įvykio liudininkai. Praktiškai šiandien esate didžiausių Lietuvoje tarptautinių karinių pratybų – „Geležinis vilkas 2017” dalimi. Turite išskirtinę galimybę pabendrauti su NATO priešakinio bataliono kariais, kurie visai nesenai įsikūrė Lietuvoje ir tarnauja bei treniruojasi čia su Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kariais. Taip pat ir gausias JAV nacionalinės gvardijos karių pajėgas, kurie kartu su karaliaus Mindaugo husarais treniruojasi Pabradės apylinkėse.

Kariuomenei pratybos yra gyvybiškai svarbus elementas, mūsų visų tikslas nuolatos ruoštis Tėvynės gynybai ir padaryti viską, kas mūsų galioje, kad to niekada neprireiktų. Tad šiandien esate liudininkais to, kad pasirengimas šalies gynybai vyksta aukščiausiu lygmeniu. Turime stiprius ir patikimus partnerius iš dešimties NATO šalių, adekvačiai vertiname geopolitinę ir saugumo situaciją, reaguodami į naujausias agresijos formas treniruojamės būti joms pasiruošę. Būtent dėl šių priežasčių mes treniruojamės ir civilinėse teritorijose. Turime būti pasiruošę veikti visokiomis sąlygomis“, – teigė J. V. Žukas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA