Mažieji šalies plaukikai Kaune varžėsi dėl „Olympia” taurės | Kas vyksta Kaune

Mažieji šalies plaukikai Kaune varžėsi dėl „Olympia” taurės

Organizatorių nuotr.

Gegužės 27 d. „Girstučio” sporto komplekse vyko vaikų plaukimo varžybos klubo „Olympia” taurei laimėti.

Savo jėgas išbandė net apie 400 kauniečių ir kitų miestų bei rajonų atstovų. Tai vienos iš gausiausių šių metų plaukimo varžybų, vykstančių Kaune.

Varžybų dalyviai rungėsi trijose amžiaus grupėse (gim. 2006, gim. 2007 bei gim. 2008 metais ir jaunesnių). Jų visų laukė ne tik asmeninės 50 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi, nugara, peteliške ir krūtine rungtys, bet ir mišri estafetė 12×50 m laisvuoju stiliumi.

Nugalėtojų ir prizininkų laukė apdovanojimai bei rėmėjų įsteigti prizai, o komanda surinkusi daugiausiai įskaitinių taškų iškovojo „Olympia” taurę.

„Šis renginys ypatingas tuo, kad tokio amžiaus vaikams varžybos Lietuvoje rengiamos ne taip ir dažnai, jau nekalbant apie varžybas olimpinius standartus atitinkančiame 50 metrų baseine. Varžybos vykdytos naudojant „Meet Manager“ programą, o rezultatai fiksuoti „Omega Quantum Swiss Timing“ laiko fiksavimo įranga – tai nėra dažna praktika vaikų varžybose. Visą tai darėme norėdami kelti vaikų plaukimo varžybų lygį Lietuvoje. Sekančio sezono planuose – šias varžybas paversti tarptautinėmis, pakviečiant kaimyninių šalių plaukimo klubus”, – pasakojo organizatorius, plaukimo klubo „Olympia” direktorius Andrius Survila.

Nugalėtojų taurę iškovojo KPM „Dainava“ komanda surinkusi 408 įskaitinius taškus. Antri liko KPM „Šilainiai“ surinkę 190 taškų, treti – KPM „Vilijos komanda – 183 taškai. Šeimininkų, plaukimo klubo „Olympia“ komanda atsilikusi tik 4 taškais nuo trečios vietos – liko ketvirta. Varžybose dalyvavo 12 komandų iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Ignalinos miestų.

Individualioje įskaitoje tarp sportininkų geriausi buvo:

Amžiaus grupėje gimusieji 2006 m. – Meda Bielskutė, (KPM Dainava), surinkę vienodai „FINA” reitingo taškų – Rytis Liuberskis (KPM Dainava) ir Martin Gaštold (Vilniaus miesto sporto centras).

Gim. 2007m. – Smiltė Plytnykaitė („Impuls” plaukimo Akademija) Eidas Bielskus (KPM Dainava).

Gim. 2008m. metais ir jaun. – Liepa Vytaitė (KPM Šilainiai) Tajus Juška (PK Olympia).

Šiuo metu „Olympia“ plaukimo klube dirba 13 trenerių, su jais savo plaukimo įgūdžius tobulina 800 vaikų. Yra sudarytos 45 vaikų plaukimo, trys – suaugusiųjų plaukimo grupės, o trys – vaikų, besimokančių plaukti kartu su tėvais, grupės. Klubas savo veiklą vykdo „Girstučio” sporto komplekse nuo 2016 metų rugsėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA