Nauja tendencija Lietuvos medicinoje: Kauno, Vilniaus ir Šiaulių medikai dirbs išvien | Kas vyksta Kaune

Nauja tendencija Lietuvos medicinoje: Kauno, Vilniaus ir Šiaulių medikai dirbs išvien

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trijų didžiųjų miestų – Kauno, Vilniaus ir Šiaulių – medikai vienija jėgas ir medicinos klinikas jungia į bendrą sistemą. Pacientams nebereikės laukti ilgose eilėse ar vykti į kitą miestą norint patekti pas gydytoją specialistą.

Kauno miesto ir rajono pacientai turės galimybę gauti medicinos specialistų paslaugas greičiau, esant poreikiui, klinikoje konsultuos ir Vilniaus miesto gydytojai, rašoma pranešime spaudai.

Į bendrą klinikų tinklą jungiasi „Bendrosios medicinos praktikos (BMP)“ klinika Kaune, „Kardiolitos“ klinikos Vilniuje ir „Svalbono“ klinika Šiauliuose. Toks klinikų sujungimas į bendrą sistemą leis užtikrinti gerų specialistų paslaugas bet kuriam šių miestų gyventojui.

„Gydytojų kompetencijos neturėtų būti tik vienos klinikos privalumas. Nuo šiol geras specialistas bus prieinamas bet kurio iš šių trijų miesto gyventojui. Iki šiol dažnai Šiaulių apskrities gyventojai vykdavo ieškoti gydymo į Vilnių ar Kauną, tačiau dabar tos pačios paslaugos ir gydytojai specialistai konsultuos ir gydys Šiauliuose. O Vilniuje įsikūrusiose „Kardiolitos“, Kaune „Bendrosios medicinos praktikos“ klinikose atsiras dar daugiau skirtingas medicinos sritis atstovaujančių gydytojų profesionalų“, – pasakoja „Kardiolitos“ klinikų generalinis direktorius Darius Jonutis.

Pasaulinė tendencija – privačių klinikų jungimasis

Praktika jungtis medicinos klinikoms į Lietuvą atkeliavo iš tarptautinės patirties. Pasaulyje yra ne vienas sėkmingas tokio klinikų susijungimo pavyzdys.

„Klinikų siekiai teikti aukščiausios kokybės paslaugas ir suteikti galimybę vykti specialistų mainams skatina jungimosi procesus. Vyksta natūralus gydymo įstaigų stambėjimas. Tai naudinga visomis prasmėmis: skatinamas gydytojų mobilumas, vykdomas gerosios praktikos dalinimasis, mainai, vyksta glaudus bendradarbiavimas, siekiant gerinti tiek technologinę bazę, tiek pasirengimą teikti vis naujas paslaugas, tobulinti tyrimų laboratorijas“, – teigia D. Jonutis.

Pacientams tai naudinga ir patogu dėl plataus gydytojų specialistų sąrašo, iš kurio jie gali rinktis jų poreikius ir sveikatos problemas padedančius įveikti medikus.

Naujausi tyrimai ir gydymo metodai pasiekia atokesnius rajonus

Kauno „BMP“ ir Šiaulių „Svalbono“ klinikos sulaukia vis daugiau pacientų. Kauno klinikoje šiemet apsilankė apie 40 000 tūks. pacientų, o Šiaulių klinikoje – virš 20 000 tūks. įvairiomis ligomis ir negalavimais besiskundžiančių pacientų.

Tad nuolat augančiose daugiaprofilinėse klinikose jaučiamas specialistų ir specifinių paslaugų poreikis.
„Susivienijus trims gydymo įstaigoms, Kauno „Bendrosios medicinos praktikos“ klinikoje didės teikiamų paslaugų spektras. Ateityje taps prieinamos pažangios lazerinės dermatologijos paslaugos, mūsų pacientai turės galimybę rinktis iš daugiau kaip 50-ties medicinos sričių specialistų“, – teigia Kauno „BMP“ klinikos direktorius Vytautas Jakubauskas.

Naujos medicinos paslaugos bus prieinamos Kauno ir Šiaulių rajonų gyventojams, organizuojant gydymą Vilniuje. Medicinos klinikų pacientai nuo šiol galės gauti vienų geriausių Lietuvoje akių ligų gydytojų konsultacijas, kurioms naudojama viena moderniausių įrangų Lietuvoje, konsultuotis su plastikos chirurgais ar gauti bet kurias kitas medicinos paslaugas, apimančias „Kardiolitos“ klinikas Kaune, Vilniuje, ir Šiauliuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA