Sieks griežtinti mopedų ir keturračių vairuotojų atsakomybę | Kas vyksta Kaune

Sieks griežtinti mopedų ir keturračių vairuotojų atsakomybę

BNS 2017/05/22 13:01
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Teisingumo ministerija parengė pataisas, kurios už pažeidimus numatytų griežtesnę atsakomybę mopedų ir lengvųjų keturračių vairuotojams.

Pagal dabar galiojantį Administracinių nusižengimų kodeksą, mopedus ar lengvuosius keturračius motociklus vairuojantiems asmenims už neblaivaus sukeltą eismo įvykį ir sugadintą turtą ar nežymiai sutrikdytą sveikatą numatyta tokia pat atsakomybė kaip pėstiesiems, dviračių vairuotojams ar vadeliotojams.

Pavyzdžiui, padarę pažeidimus ir sugadinę svetimą turtą mopedų ar lengvųjų keturračių motociklų vairuotojai dabar gali atsipirkti bauda iki 60 eurų, nesmarkiai sutrikdę kitų asmenų sveikatą – iki 140 eurų. Jei jie tik vairavo išgėrę, bauda gali siekti iki 230 eurų.

Pagal pataisas, šį atsakomybė griežtėtų.

„Šias transporto priemones vairuojantis asmuo nebebūtų baudžiamas švelniau už neblaivaus sukeltą eismo įvykį ir sugadintą turtą ar nežymiai sutrikdytą sveikatą, nei už vairavimą esant neblaiviam“, – teigia ministerija.

Pavyzdžiui, už nežymų kitų asmenų sveikatos sutrikdymą vairuotojams gresia bauda iki 300 eurų, neblaiviems vairuotojams – iki 1400 eurų. Anot projekto, tokia pat atsakomybė grėstų ir mopedų bei keturračių vairuotojams.

Pataisomis, be kita ko, numatoma galimybė konfiskuoti ir ne pažeidėjui priklausantį turtą, kai asmuo vairuoja neturėdamas tam teisės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA