Į Kauną atvyko 1200 NATO karių | Kas vyksta Kaune

Į Kauną atvyko 1200 NATO karių

BNS 2017/05/21 14:22
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune esančiame Vytauto Didžiojo jėgerių batalione sekmadienį oficialiai atidarytos NATO ryšių pratybų „Steadfast Cobalt“ (liet. Tvirtas Kobaltas). Mokymuose dalyvauja apie 1200 NATO karių iš iš 25 Aljanso šalių narių.

„Pasirengimo pratyboms procesas baigėsi, prasideda aktyvioji pratybų dalis. Matydamas jus vieningai stovinčius bendroje NATO rikiuotėje esu tikras, kad visus pratybų tikslus pasieksite“, – sakė Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnybos direktorius pulkininkas Darius Adomaitis,

Pratybos tęsis iki birželio 2 dienos. Anot Krašto apsaugos ministerijose, jose bus treniruojami ryšių vienetų pajėgumai ir vertinami greitai perdislokuojamų Aljanso ryšių sistemų vienetai, užtikrinantys NATO greitojo reagavimo pajėgų ir kitų vadaviečių sėkmingą užduočių vykdymą bet kurioje pasaulio vietoje ir per itin trumpą laiką.

Pratybų vadovavimo ir valdymo centras kartu su visa infrastruktūra yra dislokuojama Panemunėje esančiame Vytauto Didžiojo jėgerių batalione. Šios pratybos Lietuvos teritorijoje rengti pasirenkamos jau antrą kartą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA