Šv. Velykų laikotarpiu bankai keturias paras nevykdys mokėjimų | Kas vyksta Kaune

Šv. Velykų laikotarpiu bankai keturias paras nevykdys mokėjimų

delfi.lt 2017/04/07 15:12
Asociatyvi nuotr. / R.Tenio nuotr.

Mokėjimai eurais į kitus Lietuvos bankus ir Europos Sąjungos (ES) ar Europos Ekonominės Erdvės (EEE) šalis Didįjį penktadienį, balandžio 14 d., kaip ir antrąją Velykų dieną, balandžio 17 d., nebus vykdomi.

Nuo 2016 m. Lietuvai prisijungus prie bendros mokėjimų eurais erdvės (SEPA), mokėjimus eurais į kitus Lietuvos bankus ir ES ar EEE šalis komerciniai bankai vykdo per Europos bankų asociacijos tarpuskaitos sistemą.

Daugelyje Europos šalių Didysis penktadienis (religinė šventė) yra nedarbo diena, tad mokėjimai per minėtą sistemą šią dieną nėra vykdomi.

Balandžio 13 d. iki 16 val. interneto banke ar banko skyriuje pateikti mokėjimo nurodymai pervesti eurus į kitą Lietuvos banką arba ES ar EEE šalį bus įvykdyti tą pačią darbo dieną. Mokėjimo nurodymus pateikus po šio laiko, gavėjai kituose bankuose lėšas gaus balandžio 18 d., antradienį.

Ir interneto banke, ir banko skyriuje balandžio 14 d. pateikti mokėjimo nurodymai, kai ir mokėtojas, ir gavėjas yra banko klientai, bus vykdomi kaip įprastai, t.y. visą parą realiu laiku.

Lėšos pagal periodinius ar iš anksto pateiktus mokėjimo nurodymus į kitą Lietuvoje registruotą banką arba ES ar EEE šalį, kai įvykdymo data nurodyta balandžio 14 d., bus pervestos į gavėjo sąskaitą balandžio 18 dieną.

Mokėjimo nurodymai užsienio valiuta bus vykdomi įprasta tvarka, priklausomai nuo pasirinkto mokėjimo nurodymo vykdymo skubumo.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA