Prabangų automobilį ne savo vietoje palikęs vairuotojas siutina gyventojus, o policija šį kartą padėti negali (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Prabangų automobilį ne savo vietoje palikęs vairuotojas siutina gyventojus, o policija šį kartą padėti negali (atnaujinta)

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kauniečių skundas, jog jų išsipirkta vieta požeminiame garaže po Vytauto prospekte stovinčiu daugiabučiu jau kelios dienos kaip užimta.

„Norėjome palikti išvykusių giminaičių automobilį, bet atvažiavus į požeminį daugiabučio garažą, vietą radome užimtą. Automobilis pastatytas per dvi vietas, tad užimta ne tik mūsų, bet ir kaimynų automobiliui priskirta parkavimo vieta“, – pasakojo kauniečiai.

Kauno apskrities policijos atstovai paaiškino, kad reaguoti į tokius pranešimus neturi teisinio pagrindo, nes parkavimo vietos nėra specialiai pažymėtos, kad priklauso konkrečiam butui.

„Gyventojai turėtų ne tik sunumeruoti automobilių statymo vietas, bet ir pakabinti informacines lenteles, kuriam butui konkreti vieta priklauso“, – aiškino policijos budėtojas.

Tad bent jau šiuo atveju gyventojai, už maždaug 5 tūkst. eurų išsipirkę stovėjimo vietą turės sulaukti, kada automobilio „Porsche“ savininkas teiksis patraukti savo prabangų automobilį ir imtis priemonių, kad ateityje visos požeminio garažo vietos būtų tinkamai sužymėtos. Tuomet jie gali tikėtis policijos pareigūnų pagalbos, kurie ne tik nustatys nepavyzdingo vairuotojo tapatybę, bet ir jį nubaus pagal galiojančias kelių eismo taisykles.

PAPILDYTA

Kaip portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo apie incidentą pranešusi kaunietė, po publikacijos su ja susisiekė automobilio savininkas, kalbantis angliškai. Jis teigė, kad automobilį paliko trims dienoms ne savo vietoje, nes turėjo skubiai atsigulti į ligoninę ir vos nemirė.

Automobilio savininkas abejojo, ar tokia informacija verta nušvietimo populiariausiame Kauno naujienų portale ir automobilį skubiai patraukė iš užimtų vietų.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija pažymi, kad viešumas – pati geriausia priemonė patekus į bėdą ar susidūrus su panašiais atvejais. Paskelbus šią informaciją portale daugiabučio gyventojai pažadėjo surengti susirinkimą, kurio metu aptarti tinkamą vietų rezervavimo tvarką ir vietas specialiai pažymėti, kad ateityje reikėtų kreiptis ne į spaudą, o tiesiai į policijos pareigūnus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA