I. Strazdauskaitės bylos tyrimas: auką daužė kastuvu, automobilį jau turėjo, kam parduoti | Kas vyksta Kaune

I. Strazdauskaitės bylos tyrimas: auką daužė kastuvu, automobilį jau turėjo, kam parduoti

delfi.lt 2017/03/13 16:57
Delfi.lt nuotr.

Aiškėja vis naujos Lietuvą sukrėtusio nusikaltimo aplinkybės. Paaiškėjo ir tai, kodėl įtariamieji į teismą buvo atvežti kaukėti.

Autostradoje imitavę eismo įvykį ir tokiu būdu sustabdę Ievos Strazdauskaitės vairuojamą brangų „Audi A7“, įtariamieji užgrobė merginos automobilį, o ją pačią uždarė savo BMW bagažinėje.

Nuvežę į Kėdainių rajoną užmušė merginą kastuvu. Visame kūne – daugybiniai sužalojimai. Bet daugiausia buvo daužoma galva – kastuvu smogta keliolika kartų.

Pagrobtą automobilį paliko miške prie Žeimių miestelio (Jonavos r.). Bylą tiriančių pareigūnų žiniomis, įtariamieji ketino jį pasiimti vėliau (bet nespėjo, nes mašiną greitai surado policija). Jie jau buvo sutarę, kad „Audi A7“ nugabens asmeniui, kuris ėmėsi automobilį parduoti.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis paaiškino, kodėl į teismą, kur buvo sprendžiama dėl įtariamųjų suėmimo, jie buvo atvežti kaukėti. Įtariama, kad šie asmenys gali būti padarę daugiau nusikaltimų (plėšimų ir vagysčių). Todėl buvo nutarta paslėpti jų veidus, kad vėliau, tiriant kitus nusikaltimus, tai netaptų kliūtimi per atpažinimus.

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21 val. gautas pranešimas, jog tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, įtariama, ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo, kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d., buvo sulaikyti šeši įtariamieji – keturi jauni vyrai (23-26 metų amžiaus) ir vieno iš jų motina bei tėvas. Policijos pareigūnai I. Strazdauskaitės artimiesiems turėjo pranešti skaudžią žinią.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA