Policija kritikuoja miesto savivaldybę: apklausti penkių nepilnamečių atsiuntė vieną vaiko teisių specialistą | Kas vyksta Kaune

Policija kritikuoja miesto savivaldybę: apklausti penkių nepilnamečių atsiuntė vieną vaiko teisių specialistą

BNS 2017/02/02 15:47
R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas kritikuoja Kauno miesto savivaldybę, esą per menkai padėjusią pareigūnams, tiriantiems įtarimus dėl prievartos Vilijampolės socialinės globos namuose.

Anot jo, savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius iš pradžių į apklausas atsiuntė tik vieną specialistą, nors buvo informuotas, kad pareigūnams reikia apklausti daug liudytojų nepilnamečių.

„Buvo prašoma jų keleto, tačiau į apklausas atvyko tik vienas jų specialistas. Vaikai mažamečiai, nepilnamečiai, reikėjo juos užimti, prižiūrėti, ir tik įsikišus spręsti šį klausimą Kauno apygardos prokuratūros vyriausiajam prokurorui po pietų atvyko jų penki (…). Šitas požiūris į mūsų bendrą darbą tikrai mūsų netenkino“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G.Žukauskas.

Tuo metu globos namų vadovybei jis sakė esąs dėkingas už bendradarbiavimą.

„Iš dalies jie padėjo mums išspręsti šį klausimą, suteikė mums dviejų psichologų pagalbą“, – aiškino G.Žukauskas.

Policijos atstovas pasakojo, kad nepilnamečius vaikus atvežus į apklausą ir joje iš pradžių pasirodžius tik vienam vaiko teisių apsaugos specialistui, vaikus teko užimti policininkams.

„Sutrukdė (tyrėjų darbą) labai, nes buvo į policijos patalpas tyrėjams pristatyti mažamečiai, nepilnamečiai, buvo suplanuotos penkios apklausos iki pietų, bet atvyko tik vienas Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistas, tai buvo atliekama viena apklausa, o keturis mūsų tyrėjai tiesiog turėjo prižiūrėti, globoti, užimti iki pietų“, – sakė pareigūnas.

Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Birutė Daugėlienė BNS teigė, kad į apklausas savivaldybė specialistus paskyrė.

„Vaiko teisių apsaugos skyrius nedelsiant sureagavo ir paskyrė specialistus į tiek ryte, tiek po pietų vykusias apklausas. Šiuo metu Vaiko teisių apsaugos skyriaus iniciatyva sprendžiama dėl paslaugų nukentėjusiems vaikams teikimo“, – BNS perduotame komentare teigė ji.

Pasak B.Daugėlienės, suorganizuotas specialistų pasitarimas, dalyvaujant kitų rajonų, kurių vaikai yra nukentėję, Vaiko teisių apsaugos skyrių specialistams, psichologams, prokurorui ir kitiems specialistams.

Kauno teisėsauga ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo pradėjo pirmadienį, gavusi globos namų direktorės pranešimą. Tos pačios dienos vakarą pareigūnai sulaikė nepilnametį įtariamąjį, gyvenantį šiuose globos namuose. Šiame tyrime kol kas nustatyti devyni nukentėjusieji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA