Kačerginėje planuojama statyti ateities mokyklą | Kas vyksta Kaune

Kačerginėje planuojama statyti ateities mokyklą

Asociatyvi/KRS nuotr.

Kurortinės teritorijos siekiančioje Kačerginėje Kauno rajono savivaldybė planuoja statyti pavyzdinę pradinę mokyklą su sporto sale, biblioteka, amfiteatru ir laisvalaikio zonomis.

[galerija kiek=”4″]

Daugiafunkcė ugdymo įstaiga įsikurtų tarp J. Janonio ir V. Mykolaičio Putino gatvių, atnaujinus senąjį mokyklos pastatą ir sukūrus naujas erdves.

Penktadienį įstaigos projektinius siūlymus Kauno rajono savivaldybės vadovams pristatė įmonės „Archispektras“ architektas Ignas Kalinauskas. „Sklypas ribojasi su mišku, vieta jauki, todėl atsargiai projektavome tūrius“,- pasakojo sumanymą architektas.

Atnaujintą senosios mokyklos pastatą planuojama papildyti balkonu į miško pusę. Kita pusė permatoma galerija jungsis su sporto sale. Jos fasadą architektas projektavo, imituodamas šalia esančių namelių formas. „Pro langus matysis sportuojantys vaikai, tai suteiks miesteliui jaunatviškumo“,- kalbėjo I. Kalinauskas.

Biblioteka su skaitykla taip pat turės vitrinas. „Tai bus tarsi laukas su stogu“, – aiškino architektas. Projekte numatytas ir nedidelis amfiteatras, treniruoklių salė.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas sakė, kad lėšų projektui įgyvendinti bus ieškoma pardavus savivaldybei priklausantį nereikalingą turtą, tariamasi su Vietos veiklos grupės vadovais dėl galimybės pasinaudoti „Leader“ programa.

„Kurortinėje teritorijoje toks šiuolaikinis objektas labai reikalingas. Tai būtų ateities mokykla gamtos prieglobstyje – su robotikos kabinetu, puikiomis ugdymo galimybėmis ir laisvalaikio zonomis“, – kalbėjo meras.

Savivaldybė planuoja darbus atlikti etapais, priklausomai nuo finansinių galimybių. Vėliau mokykla galėtų išaugti į progimnaziją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA