Kaune demaskuoti rimti sukčiai, pareigūnai ieško nukentėjusiųjų | Kas vyksta Kaune

Kaune demaskuoti rimti sukčiai, pareigūnai ieško nukentėjusiųjų

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka 3 ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo ir kviečia atsiliepti asmenis, galbūt taip pat nukentėjusius nuo šių, nusikalstamas veikas padariusių asmenų.

[galerija kiek=”4″]

Dvi kaunietės (gimusios 1994 m. ir 1982 m.), iš anksto susitarusios ir veikdamos su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, siekė apgaule įgyti svetimą turtą. Š. m. rugpjūčio 31 d. 20.00 val. Kaune, P. Plechavičiaus g., moteriai (gimusiai 1949 m.) buvo paskambinta į fiksuoto ryšio telefoną, prisistačius policijos pareigūnų ir melagingai pranešus apie draugės patekimą į autoįvykį bei nurodžius atlyginti autoįvykyje dalyvavusiam asmeniui patirtą žalą. Moteris atėjusiai moteriai ruošėsi atiduoti 700 eurų, tuo tarpu jos bendrė laukė lauke prie namo. Abi moteris kriminalistai sulaikė vietoje.

Kita kaunietė (gimusi 1996 m.), veikdama kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, siekė apgaule įgyti svetimą turtą, laikotarpiu nuo š. m. rugsėjo 12 d. iki rugsėjo 15 d. Kaune, Partizanų g., moteriai (gimusiai 1932 m.) skambino tyrimo metu nenustatytas asmuo į fiksuoto ryšio telefoną ir melagingai pranešė apie dukters patekimą į autoįvykį bei nurodė atlyginti tariamai padarytą žalą. Nukentėjusioji iš savo sąskaitų išgrynino virš 13 000 eurų ir pinigus perdavė. Bandyta perrašyti ir senolės butą, pasinaudojus padėtimi, tačiau kruopštaus kriminalistų darbo dėka, tai nebuvo padaryta. Rugsėjo 22 d. jauna moteris buvo sulaikyta. Kadangi įtariamoji nėščia, jei paskirta antra pagal griežtumą kardomoji priemonė – intensyvi priežiūra (apykojė).

Dar vienoje sukčiavimo istorijoje svetimą turtą pasisavinti norėjo Jonavos gyventojas (gimęs 1982 m.) kartu su tyrimo metu nenustatytais asmenimis. Š. m. rugsėjo 30 d. 14.00 val. Kaune, Partizanų g., moteriai (gimusiai 1941 m.) buvo paskambinta į fiksuoto ryšio telefoną ir prisistatyta Raudonojo kryžiaus chirurgu, kuris teigė, kad jos vyro sesuo prekybos centre patyrė traumą ir gydymui reikalingi pinigai. Jis taip pat moterį patikino, kad vyro sesers sutuoktinis dalį pinigų sumokės, tačiau sumos neužtenka, todėl reikalingi 4 000 eurų. Šiai pasakius, kad ji gali duoti 600 eurų, dar bekalbant telefonu, pinigų atėjo sulaikytasis vyras. Vyras sulaikytas tą pačią dieną.

Visi keturi asmenys policijai žinomi. Ikiteisminius tyrimus kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorai.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 1 d. (sukčiavimas) gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Asmenis, galimai taip pat nukentėjusius nuo nuotraukose matomų moterų ar vyro, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos 3-ojo skyriaus pareigūnus telefonais (8 37) 303 322, (8 37) 303 034 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrities policija dar kartą perspėja gyventojus būti apdairiais, budriais, nesielgti spontaniškai ir neapdairiai bei ragina visus, sulaukusius panašaus pobūdžio skambučių neskubėti vykdyti skambinusiojo prašymų, o tuojau pat kreiptis į artimiausią policijos įstaigą arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA