Kol kas Kaune užfiksuotas 1 rinkimų tvarkos pažeidimas | Kas vyksta Kaune

Kol kas Kaune užfiksuotas 1 rinkimų tvarkos pažeidimas

Asociatyvi nuotr.

Kauno apskrityje šiandien per pirmąsias rinkimų valandas, iki 11.00 val., negautas nė vienas pranešimas dėl galimų rinkimų pažeidimų.

Vakar buvo gautas 1 pranešimas, susijęs susijęs su rinkimų pažeidimu. 18.47 val. komisijos narė pranešė, kad Kaune, Partizanų g., mokyklos kieme rastas automobilis „Mazda“ ant kurio buvo užklijuota rinkiminė reklama. Automobilis buvo arčiau negu 50 m nuo mokyklos.

Nuo vakar vakaro Kauno apskrities policijos pareigūnai saugojimui priėmė daugiau nei 200 rinkiminių apylinkių. Rinkimų apylinkių prieigose dirba daugiau policijos pareigūnų, sustiprintai patruliuojama, kad rinkimai praeitų sklandžiai.

Policija primena, kad Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 172 str. numatyta, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Atsakomybė numatyta ir tiems, kurie sutinka parduoti savo balsą už pinigus ar kitokį atlygį. Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 289 iki 579 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA