DNB ir „Nordea“ ramina klientus dėl bankomatų | Kas vyksta Kaune

DNB ir „Nordea“ ramina klientus dėl bankomatų

delfi.lt 2016/08/29 08:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Apie susijungimą paskelbusių DNB ir „Nordea“ bankų atstovai ramina apie savo mokėjimo korteles ir bankomatų tinklą klausimus kelti pradėjusius klientus.

„Kol sandoris nebus užbaigtas, visos paslaugos klientams ir toliau bus teikiamos, kaip įprasta“, – sakė DNB banko komunikacijos vadovas Valdas Lopeta ir „Nordea“ Lietuvos skyriaus komunikacijos vadovas Vaidotas Cucėnas. Anksčiau skelbta, kad bankų susitarimą dar turi patvirtinti atsakingos bankų veiklą ir konkurenciją prižiūrinčios institucijos, tikimasi jog procesas bus baigtas 2017 metų antrą ketvirtį. „Šiuo metu DNB turi 178 bankomatų tinklą visoje Lietuvoje, iš jų 58 yra pinigus ir išduodantys, ir priimantys bankomatai“, – nurodė V. Lopeta.

V. Cucėnas priminė, kad „Nordea“ klientams prieinami 204 bankomatai ir jais klientai gales naudotis ir toliau. Šiuo metu DNB bankomatų tinklas yra bendras su SEB banku. Tuo metu „Nordea“ bendrą bankomatų tinklą turi su „Citadele“, „Danske Bank“ ir Šiaulių banku.

Kaip ši situacija keisis kol kas neaišku. „Nerimauti nereikėtų“, – sakė „Nordea“ atstovas. Apie DNB ir „Nordea“ susijungimą paskelbta rugpjūčio 25 dieną. Bankai susitarė sujungti veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ir sukurti naują pirmaujantį universalų banką Baltijos šalyse.

Naujasis bankas bus registruotas Estijoje, o Lietuvoje ir Latvijoje veiks šio banko filialai. „Nordea“ ir DNB Baltijos šalyse šiuo metu turi atitinkamai 1,3 tūkst. ir 1,8 tūkst. darbuotojų bei 8 mlrd. eurų ir 5 mlrd. eurų aktyvų. „Nordea“ bankas Lietuvoje veiklą pradėjo 2000 metais. Šiuo metu bankas pagal valdomą turtą užima ketvirtą vietą tarp Lietuvoje veikiančių bankų. Banke dirba 320 darbuotojų.

„DNB Lietuva“ priklauso didžiausiai Norvegijos finansinių paslaugų grupei. Lietuvos banko sektoriuje „DNB“ yra trečias bankas pagal dydį. Lietuvoje aptarnaujama apie 860 tūkst. privačių ir verslo klientų. Įmonėje dirba 1,1 tūkst. žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA