Kaip karininkas per atostogas banką Kaune sugalvojo apiplėšti | Kas vyksta Kaune

Kaip karininkas per atostogas banką Kaune sugalvojo apiplėšti

R. Tenio nuotr.

Bankų apiplėšimai tarpukario Lietuvoje buvo labai retas dalykas, todėl paskutiniąją 1930-ųjų metų dieną policijos gautas pranešimas, jog vyksta banko apiplėšimas turėjo būti mažų mažiausiai netikėtas, pasakojama LRT laidoje „Istorijos detektyvai“.

„Pusėj vienuoliktos bankan įėjęs žmogus ir paskui save užsidaręs ir užsikabinęs duris. Tuojau ant veido užsidėjęs juodą kaukę ir rankoj laikydamas atkištą revolverį surikęs visiem gultis.“ – štai taip vėliau apie šį įvykį buvo rašoma „Lietuvos aide“.

Išsigandę banko darbuotojai pakluso plėšiko reikalavimams, tačiau keliems banko kurjeriams pavyko pasprukti. Vyras su revolveriu prisikišo pilnas kišenes pinigų ir jau ketino bėgti, bet už durų jo laukė policininkai, kuriuos tikriausiai pašaukė sąmyšį išgirdę žmonės. Būtent tuomet plėšikas suklydo ir užuot bėgęs į gatvę ir bandęs atsikratyti policijos, jis užsibarikadavo pastato palėpėje.

Pasak laidoje kalbėjusio istoriko Bernardo Gailiaus, vagis po trumpo susišaudymo buvo suimtas palėpėje. Pasirodo, jog suimtasis buvo Lietuvos kariuomenės karininkas, sugalvojęs pasipelnyti savo atostogų metu.

Deja, teismas plėšikui buvo negailestingas – jam buvo paskirta 12 metų sunkiųjų darbų kalėjime bei pašalinimas iš kariuomenės. Tiesa, vėliau Krašto apsaugos ministerija nelaimėlio pasigailėjo, tad 1934 m. liepą jis vėl išėjo į laisvę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA