Skaitytojai: ką Kaune veikia ginkluoti kariškiai? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: ką Kaune veikia ginkluoti kariškiai?

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojai ir vėl sunerimo. Šį kartą dėl mieste sutinkamos karinės technikos ir ginkluotų kariškių.

Jau nuo praėjusios savaitės kauniečiai pastebi, kad tai vienoje, tai kitoje miesto vietoje galima pastebėti karinės technikos. Dalis kauniečių, siųsdami informaciją ir nuotraukas stebisi, kas čia vyksta, kiti tiesiog pastebi, kad jų mikrorajone vyksta karinės pratybos, apie kurias buvo pranešta iš anksto.

Kauniečiai nerimauja

„Buvome išvykę iš Lietuvos pusantro mėnesio ir kai grįžome prieš 4 dienas, per tą laiką jau du kartus matėme Karaliaus Mindaugo prospekte pravažiuojančius karinius automobilius, kuriuose sėdėjo kaukėtas kareivis ir atvirai nukreipti didžiuliai automatai. Labai nejaukiai pasijaučiau. Gal žinote kodėl jie važinėja?“, – nerimauja kaunietė Dovilė.

„Norėjau pasiteirauti, jau antrą dieną matau, kaip pravažiuoja Lietuvos kariuomenės mašinos su automatais ant automobilio. Deja, nespėjau užfiksuoti. Gal žinote kas vyksta?“, – klausia kaunietis Aidas.

„Gal žinote, kas vyksta Kaune Žaliakalnyje, po kiemus vaikšto du kareiviai su automatais? Prieina prie kiekvienos mašinos, pasišviečia“, – veiksmu domisi dar viena kaunietė.

Pratybos vyks iki mėnesio pabaigos

Kaip skelbėme anksčiau, karinės pratybos Kauno mieste ir rajone vyks visą kovo mėnesį. Pasak miesto savivaldybės, nuo tradicinių mokymų šie išsiskiria tuo, kad kariai treniruojasi veikti apgyvendintoje vietovėje. Mūšis mieste, civilių gyventojų apgyvendintoje vietovėje, yra detaliau planuojamas, reikalauja specialaus pasiruošimo ir tikslaus vykdymo.

Mokymuose sąveiką vykdant plataus spektro operacijas treniruosis skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų, Jungtinių Amerikos Valstijų kariai, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Kauno miesto policijos pareigūnai.

Pratybų organizatoriai atkreipia Kauno miesto ir apylinkių gyventojų dėmesį, kad pratybų metu bus naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai prašo vietos gyventojus būti supratingais ir atidžiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA