Kauniečiai galės išvysti įspūdingą lenktyninį automobilį iš praeities | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai galės išvysti įspūdingą lenktyninį automobilį iš praeities

Organizatorių nuotr.

Automobilis iš praeities, atsidūręs ateityje filme „Atgal į ateitį“, bus pristatytas Istorinės, karinės technikos muziejuje Kaune.

DeLorean DMC-12, tai 1981 metais pradėtas gaminti sportinio tipo automobilis, kurio gamyba tęsitesė iki 1983‘ųjų. Dėl ypač prastos surinkimo kokybės, didelės kainos, lėšų stygiaus projekto vystymui, automobilių tepagaminta kiek daugiau nei 8000 vnt.

Kompanija, gaminusi šio vienintelio pavadinimo automobilį, bankrutavo, o automobilio vardas naujai atgimė… 1985 metais lietuvių kilmės režisieriui Robertui Zemeckiui sukūrus mokslinės fantastikos filmą „Atgal į ateitį“ (angl. Back to the Future).

Šiame filme laiko mašiną vaidino DeLorean DMC-12. Kaip teigiama kronikose, filmavimo aikštelėje automobilį nelabai ir reikėjo perdarinėti į kosminį laivą, nes jis ir taip atrodė kaip kosminis. Beje, šiuo automobiliu buvo persikelta į ateities dieną – 2015 m. spalio 21 d.

Kinematografijoje laiką skrodžiantis istorinis automobilis DeLorean DMC-12 bus pristatytas visuomenei asociacijos „Retromobile“ Kaune įkūrtame Istorinės, karinės technikos muziejuje lapkričio 5 dieną.

Ekspozicijai automobilį suteikė lenktynininkas bei Kauno miesto tarybos narys Dainius Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA