G. Krapikas: norime apginti Lietuvos čempionų vardą | Kas vyksta Kaune

G. Krapikas: norime apginti Lietuvos čempionų vardą

R.Tenio nuotr.

Jau ketvirtadienį krepšinio mėgėjai galės stebėti amžinųjų priešų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ kovas. Abi komandos, patekusios į Lietuvos krepšinio lygos finalą, stengsis iškovoti reikiamą pergalių kiekį ir iškelti nugalėtojų taurę, tad rungtynės nusimato nuožmios.

[galerija kiek=””]

Kauno „Žalgiris“ kol kas turi pranašumą, mat pirmosios LKL varžybos vyks Kaune. Namuose žalgiriečius motyvuoja į tribūnas susirinkę krepšinio aistruoliai. Patys komandos nariai tikina, jog treniruočių laikas praėjo, atėjo metas tik geram žaidimui.

„Dabar toks laikotarpis, kai užtenka treniruotis ir reikia pradėti žaisti, nes norimi padaryti darbai nesibaigs. Galvoju, kad atlikome nemažą darbą pasiruošiant ir norim tai parodyti rungtynėse. Norisi apginti Lietuvos čempionų vardus, tad svarbus galutinis rezultatas“, – po treniruočių kalbėjo „Žalgirio“ vyriausias treneris Gintaras Krapikas.

Šiuo metu Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas šiek tiek apsirgo, tad jam teko praleisti treniruotę. Visgi, tikimasi, jog ketvirtadienį komanda galės žaisti pilnu pajėgumu.

Žalgiriečiai tikina, jog yra labai svarbu turėti aikštės pranašumą ir tikisi, jog į rungtynes ateis daug fanų. Žaidėjų teigimu, kai būna pilna salė, žaidimas iškart tampa geresnis.

„Žinoma, tai negarantuoja, kad laimėsi visas rungtynes namuose, bet turime labai didelį palaikymą. Ir pats klubas deda visas pastangas, kad sirgalių nepamirštų. Galvoju, kad visgi namų pranašumas yra labai svarbus. Žaidžiant „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“, ypač finalinėse rungtynėse, visada būdavo pilnos tribūnos, tad tikimės, kad mažoje arenoje sulauksime daug sirgalių, o savoje gerokai daugiau“, – kalbėjo G. Krapikas.

„Kiekvienas finalas, ypač su „Lietuvos rytu“ yra vis kitoks. Šiemet mums pasisekė, kad patekome į finalą, tad pailsėjome ir tikiuosi, jog esame pasiruošę tikrai neblogai. Nesvarbu, kad tris kartus prieš juos išlošėme, tai bus principinė kova. Žinoma, jei ateis daug mūsų fanų, mes įgausime didelį pranašumą“, – tikino Robertas Javtokas.

Kol kas Kauno komanda nenusiteikusi spėlioti, kelių rungtynių prireiks iki pergalės, tačiau treneris juokauja, jog LKL finalo serijoje galutinis rezultatas bus 4:3 žalgiriečių naudai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA