Laisvės alėjoje karaliauja „Džiaugsmo paštas“ | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje karaliauja „Džiaugsmo paštas“

Organizatorių nuotr.

„Džiaugsmo paštas“ – tai gerumo akcija, kuri neša džiugią žinią Kauno miesto senelių globos namuose gyvenantiems seneliams. Šia geranoriška akcija norima parodyti dėmesį bei nudžiuginti vienišus senelius, kuriems trūksta dėmesio, bendravimo ir šilumos. Šios akcijos organizatoriai nori, kad jie žinotų, jog mums rūpi ir mes jų nepamiršome! Tegul ir niūriausią dieną, ne tik prieš šventes, jie nusišypsos ir pasijus reikalingi bei mylimi.

Gerumo akciją kuruoja VU Kauno humanitarinio fakulteto Lietuvių filologijos ir reklamos 4 kurso studentės. Joms talkina pirmakursės. Po sėkmingai praėjusio pirmojo etapo, ruošiamasi ir antrajam. Pirmajame etape šios akcijos paštininkas buvo užsukęs į paskaitas VU Kauno humanitariniame fakultete ir rinko gražius palinkėjimus į pašto dėžutę. Palinkėjimus rašė ne tik studentai, bet ir visa VU KHF bendruomenė.

Taip pat paštininkas buvo apsilankęs ir Kauno Rotušės aikštėje per „Kalėdų miestelio“ atidarymą, kurį organizavo VšĮ „ARTima kultūra“. Ne tik ši organizacija, bet ir filologų klubas „Aš pats“ bei „Poetautojai“ tapo mūsų akcijos draugais. Surinkęs laiškučius paštininkas kartu su visais „Džiaugsmo pašto“ savanoriais ir „Poetautojais“ važiavo į Kauno Panemunės senelių globos namus.

Apsilankymo metu skambėjo dainos, „Poetautojų“ eilės, senoliai dalinosi patirtimi bei gražiomis gyvenimo akimirkos. Pasak vienos iš akcijos organizatorių, ji iš savo patirties žino, kad toks šiltas ir jaukus bendravimas labai patinka globojamiems senukams.

Tad antruoju „Džiaugsmo pašto“ akcijos etapu tikimasi sulaukti dar didesnio palaikymo ir susidomėjimo. Ši akcija vyks balandžio 22–30 dienomis Laisvės Alėjoje. Antrajame etape bus 4 paštininkai, kurie dalins atvirlaiškius, kuriuose Kauno miesto gyventojai galės parašyti palinkėjimus, be to, ir patys gyventojai galės drąsiai prieiti prie pačių paštininkų. Surinkus laiškučius gegužės mėnesį „Džiaugsmo pašto“ savanoriai kartu su „Poetautojais“ apsilankys Kauno senelių globos namuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA