40-metį švenčiantis A.Kupčinskas – apie savo ateitį | Kas vyksta Kaune

40-metį švenčiantis A.Kupčinskas – apie savo ateitį

delfi.lt 2015/03/20 09:48
Archyvo nuotr.

Po septynerių metų Andrius Kupčinskas paliks Kauno mero postą. Laikinosios sostinės konservaotorių lyderis sako turįs sukaupęs kone 100 dienų atostogų – per jas didžiausią dėmesį planuoja skirti šeimai bei apmąstyti tolimesnius planus.

Anksčiau drąsiai teigęs, kad Seimo rinkimuose nedalyvaus, dabar A. Kupčinskas užsimena, kad yra „nuoširdžiai neapsiprenęs“ dėl savo ateities.

Pasitinka 40-metį

Pirmąją iš 94 sukauptų atostogų dienų A. Kupčinskas panaudos jau penktadienį – Kauno meras minės 40-ies metų jubiliejų.

„Jei atvirai pasakyti, tai tikiuosi grąžinti skolą šeimai. Nes per kadenciją prisikaupė nei daug, nei mažai – 94 atostogų dienos. Be to, tris savaites atostogų pernai išnaudojau savanorių mokymams, nors pagal įstatymą galėjau to nedaryti. Galiu paliudyti ir pasakyti, kad nepriklausiau sau – priklausiau Kaunui. Aišku, dabar galiu šiek tiek atsikvėpti“, – DELFI teigė A. Kupčinskas.

„Nei savaitgalių turėjau, nei atostogų. Reikia rasti laiko sau ir šeimai“,- priduria sūnų ir dukrą auginantis politikas.

Taryba be opozicijos

Savivaldos rinkimus Kaune laimėjo visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“. 13 tarybos mandatų gavę konservatoriai trečiadienį priėmė sprendimą nedalyvauti koalicijoje, tačiau neketina būti ir opozicija.
Tuo tarpu „Vieningas Kaunas“ į koaliciją buria visas kitas politines jėgas – socdemus, liberalus ir „Kitokią Lietuvą“. Tokia situacija reikštų, kad Kauno miesto taryboje iš esmės neliktų opozicijos.

„Neplanuojame dirbti opozicijoje, nes biudžetas patvirtintas, darbai suplanuoti, daug tęstinių darbų. Tai nebūtų logiška stačia galva nerti į opoziciją“, – sako A. Kupčinskas.

Po savivaldos rinkimų iš konservatorių lyderio posto pasitraukė Andrius Kubilius. Kauno meras kol kas miglotai kalba, ar sieks ir toliau vadovauti laikinosios sostinės konservatoriams. Tai turėtų paaiškėti vasaros pradžioje.

„Šiuo atveju Kauno situacija yra išskirtinė ir šią situaciją spręsime birželio mėnesį. Bet partija gavo daugiau balsų, nei per praėjusius rinkimus. Be to, pasiekėme mero rinkimų antrą turą. Aišku, kažkas pralaimi, kažkas laimi, bet kiti apskritai ir į antrą turą nepakliuvo. Mes jau buvome susirinkę, vertinome situaciją. Po partijos pirmininko rinkimų ateis eilė ir sueigų pirmininko rinkimams. Tikrai esu nuoširdžiai neapsisprendęs – kandidatuoti ar ne“, – DELFI teigė A. Kupčinskas.

Prieš savivaldos rinkimus A. Kupčinskas teigė, kad neplanuoja dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rikimuose. Dabar kadenciją baigiantis meras nėra toks kategoriškas.

„Nuoširdžiai pasakius dar nieko negalvoju. Turiu daug atostogų – bus daug laiko apie viską išsamiai pagalvoti“, – sako A. Kupčinskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA