Užsienio sukčiai grįžta į miesto centrą | Kas vyksta Kaune

Užsienio sukčiai grįžta į miesto centrą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Atšilus orams, į pagrindinę miesto gatvę grįžta neįgaliais žmonėmis apsimetantys sukčiai, kurie prašo išmaldos. Tik šį sezoną išmaldos prašytojai tikina, jog jie ne iš Rumunijos, o iš Lenkijos.

Žiemą kažkur besislapstę sukčiai, šiandien vėl pastebėti Laisvės alėjoje. Neįgaliais žmonėmis apsimetantys užsieniečiai prašo paaukoti pinigų. Šiandien miesto centre pastebėta apie 5 užsieniečius, kurių problemos tokios pat: visi su ramentais, kreivomis kojomis ir šlubčiojantys.

Seniau bent pasiskirstydavo ir vienoje vietoje neprašydavo pinigų, o dabar iškart vaikšto būriais. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai užfiksavo vienoje vietoje tris neva neįgalius žmones. Kiek vėliau matėsi, jog vienas žmogus pinigų prašo kairėje Laisvės alėjos pusėje, kitas – šiek tiek tolėliau, bet vaikštinėja dešinėje.

Pabandžius paklausti, ką jie Laisvės alėjoje veikia, ne visi sugebėjo bent žodį ištarti. Lietuviškai paklausus, moteris tylėjo. Nepanoro atsakyti ir angliškai bei rusiškai. Kiti du vyrai bandė išlementi, jog jie yra ne iš Rumunijos, o iš Lenkijos.

Įdomu tai, jog pradėjus juos kalbinti, staiga dingsta turima negalia ir jie pradeda nuo tavęs eiti normaliu žingsniu, tik po to prisimena, jog reikia vaidinti sužalotus ir gyvenimo nuskriaustus žmones. Be to, užklausus, ar pažįsta kitą moterį, kuri taip pat prašo pinigų, užsieniečiai apsimeta, kad nieko nepažįsta ir Laisvės alėjoje jis yra vienas. Tačiau po to kartu su kolega nusprendžia pasišalinti, nes, matyt, suprato, jog per daug įtarimo kelia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA