Kurių Kauno rajonų gyventojai labiausiai pasenę, išsilavinę ar garsėja ištuokomis? | Kas vyksta Kaune

Kurių Kauno rajonų gyventojai labiausiai pasenę, išsilavinę ar garsėja ištuokomis?

Archyvo/ Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno miesto rajonai skirtingai kūrėsi, todėl juose vyrauja ir skirtingo amžiaus bei išsilavinimo žmonės. Pateikiame rajonų analizę, kurioje atsiskleidžia, kuriame miesto rajone gyvena daugiausiai pensininkų, išsilavinusių, kur klesti didžiausi verslai bei kuris rajonas garsėja išsiskyrusiais kauniečiais.

Žemėlapiuose įvairius duomenis pateikiantis projektas mapijoziai.lt šį kartą siūlo susipažinti su Kauno miesto rajonais ir sužinoti, kokiuose rajonuose gyvena kokie žmonės.

Išsilavinusių žmonių pasiskirstymas

Kaunas yra akademinis miestas, todėl natūralu, jog čia yra nemažas procentas gyventojų, kurie turi aukštąjį išsilavinimą. Dėl to, jog Kaune įsikūrę tiek aukštųjų mokyklų, šis miestas lenkia bendrą šalyje gyvenančių žmonių vidurkį. Visoje Lietuvoje yra 21 proc. išsilavinusių žmonių, tuo tarpu Kaune išsilavinusieji sudaro apie 30 proc. Kauno gyventojų.

Analizuojant Kauno miestą rajonais, labiausiai išsiskiria Žaliakalnio ir Centro rajonai. Čia išsilavinimą turi 37 proc. šiame rajone gyvenančių žmonių. Toliau seka Šilainiai, kuriuose yra 31 proc. aukštąjį mokslą turinčių žmonių. Eiguliai, Gričiupis, Aleksotas bei Panemunė užima vidurį, mat juose gyvena 30 proc. išsilavinusių kauniečių. Mažiausias išsilavinimo rodiklis yra Petrašiūnų rajone, čia 21 proc. gyventojų baigė aukštąsias mokyklas.

Daugiausiai verslininkų – Aleksote

Projekte mapojoziai.lt pateikiama, kuriuose Kauno miesto rajonuose gyvena daugiausiai žmonių, turinčių savo verslą. Iš viso miesto labiausiai išsiskiria Aleksotas, kuriame 5,7 proc. gyventojų turi bent minimalų savo verslą.

Verslais mažai atsilieka ir Panemunė, Centras ir Žaliakalnis. Šiuose rajonuose apie 5 proc. gyventojų yra verslininkai. Įdomu pastebėti tai, jog viename didžiausių miesto gyvenamųjų rajonų – Dainavoje, gyvena vos du procentai žmonių, kurie turi savo verslą. Visi rajonai lenkia Dainavą pagal verslininkų skaičių.

Labiausiai pasenę rajonų gyventojai

Iš sudaryto žemėlapio „Kokia dalis gyventojų yra pensininkai ar kitaip valstybės išlaikomi?“ matyti, jog tokių gyventojų daugiausiai apsistoję Panemunėje ir Gričiupyje. Tokių gyventojų skaičius siekia 34 proc. Vos per vieną procentą atsilieka Petrašiūnai, Dainava ir Vilijampolė.

Nors Centras ir Žaliakalnis yra vienos seniausiai įsikūrusių seniūnijų, čia pensininkų yra šiek tiek mažiau nei jau paminėtuose rajonuose. Galima daryti prielaidą, jog sulaukę garbaus amžiaus, gyventojai išsikėlė į kitus rajonus dėl žemesnių būsto išlaikymo kainų, o jų vietas centrinėje miesto dalyje užėmė jaunesni kauniečiai.

Patys jauniausi gyventojai gyvena Šilainių rajone. Čia 21 proc. yra pensijinio amžiaus ar kitaip išlaikomi valstybės gyventojai.

Kurie rajonai garsėja skyrybomis?

Mapijoziai.lt pateikia Kauno žemėlapį, kuriame pateikiama informacija apie ištuokas. Visus rajonus lenkia Aleksotas, Panemunė ir Petrašiūnai. Šiose vietose gyvena 15 proc. turėjusių santuoką, tačiau ją nutrukusių žmonių.

Vidutiniškai išsiskyrusių žmonių, lyginant su visu miestu, gyvena Šančiuose ir Vilijampolėje. Mažiausiai ištuokų užregistruota tarp Šilainių ir Eigulių rajonų gyventojų. Šių gyventojų ištuokų skaičius neviršija vidutinio visos šalies ištuokų skaičiaus.

Informacija parengta, remiantis mapijoziai.lt turiniu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA