Žinomi kauniečiai gamino dovanas dienos centrų paaugliams | Kas vyksta Kaune

Žinomi kauniečiai gamino dovanas dienos centrų paaugliams

Organizatorių nuotr.

Humoristas Raimondas Šilanskas, dainininkė Nijolė Pareigytė – Rukaitienė, šokėja Sandra Kniazevičiūtė, dizainerė Natalija Šakelienė, dainininkė Urtė Šilagalytė, grupės „16 Hz“ nariai Robertas ir Petras Jucevičiai bei Skaidrius – Hardas Varslauskas, odos dizaineris Tautgirdas Ačas, verslininkai Natalija ir Sigitas Martinavičiai, televizijos projektų dalyvis Gediminas Juodeika, papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė susibūrė tam, kad kelis Kauno dienos centrus lankantiems paaugliams sukurtų rankų darbo aksesuarų bei suvenyrų.

Visa tai, ką daugiau ar mažiau patyrę autoriai kruopsčiai paruošė, sunkiai besiverčiančiose šeimose gyvenančiuosius turėtų pasiekti iki Šv. Kalėdų.

Dalyvavusieji „Timac Agro dovanų dirbtuvėlėse“ įsitikinę, kad likimo nuskriaustiems vaikams reikia ne tik gyvybiškai būtinų dalykų, tokių, kaip maistas ir drabužiai, bet ir dėmesio ar netikėtų dovanų.

„Yra dalykų, kurie mūsų širdyse išlieka ilgai. Būtent tai ir norėjosi sukurti“, – sakė N. Pareigytė – Rukaitienė, dekoravusi kelias tiek vaikinams, tiek merginoms tinkamas varlytes.

Aksesuarus mėgstanti atlikėja neabejoja, jog šiais laikais puoštis patinka daugeliui. Tačiau autorinius, vertingus daiktus išgali įsigyti ne visi.

Dirbtuvėlių dalyviai kalbėjosi, jog nemenko populiarumo paauglių tarpe turėtų sulaukti jau ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkose savo darbus pristatančios E. Monginienės kurtos riešinės – apyrankės. Jų kūrėja spėjo paruošti net penkias.

S. Kniazevičiūtė tikino susikaupusi ties nestandartiniu kūriniu – dirželiu. Šokėja šypsodamasi sakė, jog tokį daiktą mielai dovanų gautų ir pati.

„Visi dirbome nuoširdžiai ir atidžiai“, – patikino S. Kniazevičiūtė.

Labiausiai visus nustebino humoro karaliumi vadinamo R. Šilansko nusiteikimas. Jis itin dėmesingai dekoravo dvi varlytes ir vieną skyrė „Jai“, o kitą – „Jam“.

„Man patinka tie darbai, kurių rezultatą galiu pamatyti. Jei tik būtų vietos, namuose būtinai įsirengčiau dirbtuves“, – patikino atidumu akcijai pasižymėjęs R. Šilanskas.

Dizainerė N. Šakelienė pasakojo besistengusi sukurti kuo originalesnes ir savitesnes kepuraites, kurias paauglės galėtų dėvėti bet kuriuo metų laiku. Ne vienerius metus ne tik drabužius, bet ir aksesuarus kurianti moteris neabejoja – madingos yra įvairios kepurės, tačiau, prieš pasirenkant kuo pridengti plaukus, būtina atsižvelgti ne tik į savo garderobą, bet ir į amžių.

Šeimos kūrybines tradicijas tęsiantis odos dizaineris T. Ačas sakė „Timac Agro dovanų dirbtuvėlių“ metu pagaminęs kelias apyrankes bei dirželį. Pastaruosius dvejus metus aktyviai kuriantis autorius tvirtino, kad su oda dirbti malonu ir nesudėtinga. Daugiau įgūdžių reikalauja betonas ar akmuo, o sudėtingiausia – apdirbti metalą.

N. Martinavičienė renginyje ėmėsi dekupažo – šia mėgiamą technika ji padailino lėkštę.

„Prieš kelis metus dekupažu Natalija buvo užsirgus kaip reikiant“, – su šypsena apie žmonos pomėgį sakė S. Martinavičius.

Originalias dovanas – laikrodžius iš kompaktinių diskų – pagamino grupės „16 Hz“ dainininkai.

„Laikrodžiai galės būti ir pačiuose dienos centruose. Tikimės, jog tai vaikams asocijuosis su galimybėmis siekti užsibrėžto tikslo“, – sakė P. Jucevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA