Duris atvėrė rekonstruota Senamiesčio biblioteka | Kas vyksta Kaune

Duris atvėrė rekonstruota Senamiesčio biblioteka

kaunas.lt nuotr.

Jaukioje Senamiesčio A. Mapu gatvėje prie namo Nr. 18 jau plaikstosi Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos ir Taikos vėliavos. Kultūros dienos proga skaitytojams duris atvėrė renovuota Senamiesčio biblioteka. Dvejus metus trukęs remontas pakeitė senojo pastato veidą.

Bibliotekos rekonstrukcijai pagal projektą „Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Senamiesčio filialo pastato išorinių atitvarų ir inžinerinių sistemų rekonstravimas” skirta 900 tūkst. litų Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Už juos pakeisti langai ir durys, rekonstruotas stogas, apšiltinta perdanga, renovuota vidaus elektros instaliacija ir šildymo sistema. 100 tūkst. litų, skirtų iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto, panaudota vidaus patalpų remontui ir pritaikymui neįgaliesiems.

Mero Andriaus Kupčinsko padėkos žodžius ir sveikinimą bibliotekos atidarymo proga įteikė vicemeras Vytautas Vasilenko. Jis pažymėjo, kad rekonstruota biblioteka – miestui svarbus kultūros židinys. V. Vasilenko pasidžiaugė, kad čia Senamiesčio bendruomenės laukia ne tik knygos, bet ir įvairūs kultūros renginiai.

„Prasmingi šie metai. Biblioteka atverė duris Tarmių metams skirta programa ir gražia paroda. Bibliotekai linkiu dvasingų renginių, susikaupimo šiuose knygų namuose”, – linkėjo Kauno Šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos administratorius kunigas Evaldas Vivulskis pašventinęs biblioteką.

„Šis pastatas turi nepaprastą istoriją. Jame buvo ir Kultūros paminklų apsaugos inspekcija, gyveno žmonės, po bibliotekų centralizacijos įkurtas Mainų fondas, saugykla. Bibliotekoje yra dirbę ir istorijos puslapiuose minimi žmonės – Elena Guželytė, Vanda Gabrilavičienė, Aldona Blinkova, Leonija Kielienė ir kiti”, – teigė buvusi ilgametė bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Birutė Kunevičienė.

Kultūros dieną Tarmių metams skirtų renginių duris atvėrusi biblioteka kviečia skaitytojus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA