Ūkininkų turgelis „Akropolio” prieigose bus iškeldintas prie Šv. Kryžiaus bažnyčios | Kas vyksta Kaune

Ūkininkų turgelis „Akropolio” prieigose bus iškeldintas prie Šv. Kryžiaus bažnyčios

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Prie prekybos centro „Akropolis” įėjimo prekiaujantiems ūkininkams Kauno miesto savivaldybė siūlys persikelti į kitą prekybos centro pusę – greta Šv. Kryžiaus (karmelitų) bažnyčios įrengtą automobilių stovėjimo aikštelę.

Kiekvieną trečiadienį ir penktadienį iš Griunvaldo g. pusės į „Akropolį” ateinantys miestiečiai turgelyje gali nusipirkti šalies ūkininkų išaugintų daržovių, vaisių, duonos kepinių, mėsos ir jos gaminių. Greta ūkininkų turgelio veikia Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras, vaikų lopšelis-darželis „Klevelis”.

Kauno miesto savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėjo Nerijaus Valatkevičiaus teigimu, dabartinė vieta prekybai yra labai nepatogi. Ūkininkų transportas užstoja įvažiavimą į vaikų darželį-lopšelį, įėjimą į prekybos centrą ir kitus pastatus.

„Man pačiam yra tekę apsipirkti šiame ūkininkų turgelyje ir mačiau, kaip žmonės netvarkingai pastato automobilius Gedimino gatvėje ir susidaro grūstys. Daug erdvesnė ir patogesnė privažiuoti būtų automobilių stovėjimo aikštelė prie Karmelitų bažnyčios”, – antradienį vykusio Kauno miesto tarybos kolegijos posėdžio metu teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Sutartis dėl prekybos ūkininkų išauginta ir pagaminta produkcija su Kauno miesto savivaldybe galioja iki sausio 1 d. Kauno miesto tarybos kolegija pritarė siūlymui pasibaigus sutarčiai perkelti ūkininkų turgelį į automobilių stovėjimo aikštelę prie Karaliaus Mindaugo pr. Kauno miesto savivaldybės administracija taip pat buvo įpareigota išsiaiškinti dėl galimybių ūkininkų turgų įkurdinti senojoje miesto turgaus aikštėje prie Šv. Gertrūdos g.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA