Kaune siaučia elektroniniai sukčiai, besinaudojantys žmonių patiklumu | Kas vyksta Kaune

Kaune siaučia elektroniniai sukčiai, besinaudojantys žmonių patiklumu

Archyvo nuotr. / threatblog.org nuotr.

Ketvirtadienio rytą apie 9.00 val. nenustatyti asmenys pakeitė pilietės I. R. (gimusios 1982 m.) vardu sukurtų dviejų elektroninių paštų slaptažodžius bei „Facebook“ paskyros slaptažodį ir jos draugams išsiuntinėjo elektroninius laiškus prašydami pervesti po 400 Lt į nurodytą banko sąskaitą. Vienas iš draugų pinigus pervedė.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Žaliakalnio komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Vakar apie 14.00 val. Kaune, Erdvės g., pilietei A. D. (gimusiai 1958 m.) į namų telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis prisistatęs Vilniaus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos darbuotoju ir pasakė, jog per jos banko sąskaitą plaunami pinigai, todėl reikia pasakyti visus elektroninės bankininkystės kodus. Tada ji telefonu vyriškiui padiktavo elektroninės bankininkystės kodus. 2012-09-27 apie 16.00 val. pilietė A. D. paskambinusi į banką sužinojo, jog pasinaudojus jos sąskaita paimti du kreditai. Padaryta 2 500 Lt žala.

Gyventojai raginami būti atidūs ir informaciją, ypač susijusią su finansiniais klausimais, dar kartą patikrinti: paskambinti į banką, gauti žodinį patvirtinimą iš draugo, kad jis tikrai prašo paskolinti pinigų ir tt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA