Kaunietis įspėja: saugokitės, kad neliktumėte prieš Velykas be pinigų (papildyta) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis įspėja: saugokitės, kad neliktumėte prieš Velykas be pinigų (papildyta)

Dalintis:

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas sekmadienį prie prekybos centro „Depo“ susidūrė su galimai sukčiaujančiomis moterimis.

Vyras įspėja kauniečius saugotis ir nepakliūti į sukčių pinkles. Pasak jo, moterys apsimeta nebylėmis ir prašo paaukoti pinigų bei pasirašyti aplankale.

„Siaučia rumunės prie „Depo“. Parašiukus renka, labai nepatiko, kad filmuojama, fukais „apšėrė“. Įspėkit kauniečius, kad neliktų prieš Velykas be pinigų.

Apsimetė nebylėmis, kol nepamatė, kad filmuojamos. Lyg nėščia tipo viena. Sėdi degalinėj, bulgariškos registracijos „Audi A4“. Pareigūnai informuoti“, – apie įtarimą sukėlusias moteris pranešė kaunietis.

Primename, kad praėjusiais metais taip pat skelbėme apie panašų atvejį, kai apsipirkimo metu iš „69 Danguje“ grupės narės Godos Alijevos buvo išvilioti pinigai Kauno „Megos“ prekybos centre. Daugiau apie tai galite skaityti čia.

Papildyta kovo 18 d.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai informavo, kad pranešimo apie sukčiavimo atvejį šioje vietoje nesulaukė, bet įspėja gyventojus būti budriais.

„Policijos pareigūnai ragina būti budriais, tikrinti informaciją, nes pinigų prašytojai sugalvoja įvairias apgaulingas istorijas, prisidengia įvairiomis socialiai pažeidžiamomis asmenų grupėmis.

Kilus įtarimui dėl galimo sukčiavimo atvejo raginama nedelsiant pranešti policijai skambinant telefonu 112 arba elektroninių paslaugų sistemoje ePolicija (www.epolicija.lt). Taip pat, turint galimybę užfiksuoti asmenis, galimai darančius nusikalstamas veikas, įsiminti jų bruožus, jog būtų galima kuo išsamiau apibūdinti“, – teigė Kauno AVPK atstovai.

Jų teigimu, pareigūnai, gavę pranešimą apie galimai neteisėtai renkamus pinigus, vyksta pranešėjo nurodytu adresu, tikrina gautą informaciją ir siekia nutraukti galimai neteisėtą veiką bei gali surašyti administracinio nusižengimo protokolą.

16
4
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.