Kaunietis: va, kas būna, kai žmonės nesusitvarko automobilių | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaunietis: va, kas būna, kai žmonės nesusitvarko automobilių

R. Tenio ir Skaitytojo nuotr.
Dalintis:

Trečiadienį iš Kauno „Akropolio“ išėjęs vyras turėjo netikėtai pasimatuoti ugniagesio amplua.

„Va, kas būna, kai žmonės gerai nesusitvarko automobilių. Kauno mieste ėjau iš „Akropolio“, žiūriu iš toli, žmogus atsidaręs kapotą – prie akumuliatoriaus atvira liepsna ugnis dega, o jis su gesintuvu ir nežino, kaip juo naudotis.

Dar vienas šalia stovi ir žiūri, nežino ką daryt, tai aš liepiau atsitraukt visiems, apsižiūrėjau, paėmiau gesintuvą ir užgesinau, nes vairuotojas pasimetė ir nežinojo ką daryti. Po to atjungiau aš akumuliatorių ir pasakiau, kad skambintų draudimui, gal tralą iškvies“, – trečiadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ pranešė didvyrišką darbą atlikęs vyras.

Kaip elgtis, jeigu dega automobilis?

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, norėdami išvengti automobilio gaisro, vairuotojai turi atidžiau prižiūrėti ir nuolat tikrinti automobilio elektros instaliaciją, degalų tiekimo sistemą ir dujų įrangą.

Priežastys, dėl kurių užsidega automobilis:

– elektros instaliacijos gedimai;

– kuro tiekimo sistemos gedimai;

– dujų įrangos gedimai;

– kiti transporto technikos gedimai.

Jeigu užsidegė jūsų automobilis:

– sustokite kelkraštyje. Važiuoti toliau jokiu būdu negalima, nes liepsnos plis tik dar greičiau. Išjunkite variklį. Nuleiskite rankinio stabdžio svirtį. Raktelius rekomenduojama palikti spynelėje, kad neužsirakintų vairas;

– iškvieskite ugniagesius gelbėtojus;

– paimkite gesintuvą (privalote jį turėti automobilyje);

– variklio dangtį atidaryti galima tik rankoje turint naudoti paruoštą gesintuvą;

– siekdami išvengti liepsnos pliūpsnio iš po variklio dangčio, šiek tiek jį praverkite ir keletą kartų įpurkškite gesintuvo miltelių. Po keleto sekundžių galima visiškai atidaryti variklio dangtį ir gesinti ten, kur intensyviausias degimas. Reikia būtinai pataikyti į gaisro židinį;

– gaisrą gesinti reikia labai intensyviai, nes jeigu liepsnos liežuviai pasieks automobilio saloną, kur labai daug degių medžiagų, užgesinti be ugniagesių pagalbos taps neįmanoma. Vieno gesintuvo gali neužtekti, paprašykite kitų sustojusių padėti vairuotojų;

– jeigu pavyko patiems užgesinti gaisrą, išjunkite akumuliatorių, kad išvengtumėte pakartotinio užsidegimo;

– tam, kad pavyktų išvengti nelaimės arba kad nuostoliai būtų kuo mažesni, būtina nuolat stebėti automobilio techninę būklę ir šalinti net ir mažiausius gedimus. Būtina turėti techniškai tvarkingą ir kasmet tikrinamą gesintuvą, ne mažesnį kaip vieno kilogramo talpos. Automobilyje gesintuvas turi būti laikomas lengvai prieinamoje ir greitai pasiekiamoje vietoje. Rekomenduojama turėti miltelių gesintuvą.

3
24
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.