Smūgis narkotikų prekybai internete: Kauno rajone sulaikytas „Telegram“ kanalo įkūrėjas – Kas vyksta Kaune

Smūgis narkotikų prekybai internete: Kauno rajone sulaikytas „Telegram“ kanalo įkūrėjas

ELTA / Ingrida Steniulienė 2024/05/28 11:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policija praeitą savaitę Kauno rajone sulaikė asmenį, kuris internetinėje erdvėje užsiėmė narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu ir iš šios neteisėtos veiklos galėjo gauti apie pusę milijono eurų pajamų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai kartu su kolegomis iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro Sunkaus ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo 5-osios valdybos sulaikė asmenį, įtariamą narkotinių medžiagų prekyba bei „Telegram“ programėlės kanalo „Baryga LT BOT“ administravimu.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl labai didelio narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo.

Gegužės 21 dieną Kauno rajone buvo sulaikytas asmuo, kuris įtariamas internetinėje „Telegram“ programėlėje sukūręs kanalą „Baryga LT BOT“, skirtą neteisėtam įvairių rūšių narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimui visą parą įvairiuose Lietuvos miestuose.

Jame buvo viešinami siūlomų narkotinių ir psichotropinių medžiagų pavadinimai ir kainos, įgijimo vietos bei atsiskaitymo būdas, tai yra, pirkėjams sudarant galimybę už neteisėtai išplatintas narkotines ir/arba psichotropines medžiagas atsiskaityti virtualia kriptovaliuta „Solana“ (SOL).

Manoma, kad įtariamasis, norėdamas gauti didesnį pelną bei didesnį narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo kanalo „Baryga LT BOT“ veiklos viešumą, įtariamasis apie tai skelbė ir kituose savo administruojamuose „Telegram“ kanaluose – „Patirtys“ ir „Los Angeles Lietuva“, pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Minėtame „Telegram“ kanale siūloma ne tik įsigyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų, bet ir darbas – į įvairias vietas išslapstyti narkotines medžiagas, ir už tai siūlomas atlygis – nuo 150-250 eurų per dieną, kuris vėliau didėja, priklausomai nuo įdirbio.

Nustatyta, kad „Telegram“ kanale „BarygaLT BOT“ ir „Miami Imperija“, esančiose grupės įsigyti narkotinių medžiagų buvo siūloma ne tik Lietuvos didmiesčiuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, bet ir mažesniuose miestuose bei miesteliuose – Marijampolėje, Jonavoje, Kėdainiuose, Radviliškyje, Šilutėje, Trakuose, Palangoje, Nidoje ir kt.

Atlikus kratas sulaikyto asmens namuose, automobiliuose, pagalbinėse ir kitose patalpose, rastos ir paimtos galimai narkotinės ir/ar psichotropinės medžiagos, įranga apdoroti kriptovaliutą, kuria atsiskaitinėjo narkotinių medžiagų pirkėjai, pinigai, kiti daiktai ir įranga, reikšminga atliekamam tyrimui.

Po sėkmingai atliktų kratų, teisėsaugos pareigūnai perėmė sulaikyto asmens administruojamas „Telegram“ kanale „Miami Imperija“, esančias grupes – „PATIRTYS“ , „911 chatas N18“, „911 chat (N18, tik suaugusiems)“, „AUKSINIS JAUNIMAS“, „Garinimas“, „ LOS ANGELES“ kuriose reklamuojamos ir platinamos įvairios narkotinės ir psichotropinės medžiagos.

Iš įtariamojo elektroninių piniginių paimta daugiau nei 350 000 eurų virtualios valiutos, kuri, kaip įtariama, gauta už narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą minėtuose „Telegram“ kanaluose.

Sulaikytam asmeniui po pareikšto įtarimo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams. Už jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Vilniaus apskrities organizuoto nusikalstamumo tyrimo pareigūnai tęsia tyrimą siekiant nustatyti visus prie šios nusikalstamos veikos prisidėjusius asmenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA