Rinkimų savaitgalį policija didina pajėgas – Kas vyksta Kaune

Rinkimų savaitgalį policija didina pajėgas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Rinkimų ir referendumo savaitgalį policija stiprina pajėgas, kad iškilus poreikiui ar grėsmėms, galėtų nedelsiant reaguoti užkardant rinkimų metu vyksiančius galimus pažeidimus ar konfliktines situacijas.

Penktadienį vykusio susitikimo metu Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ir Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Lina Petronienė aptarė bendrą darbą rinkimų dienomis, pasikeitė turima informacija ir sudėjo galutinius taškus dėl veiksmų koordinavimo rinkimų ir referendumo metu.

„Policija pasiruošimą rinkimams jau yra pradėjusi, pareigūnai nuolat stebi viešąją erdvę, vertina galimas grėsmes. Rinkimų savaitgalį pajėgas dar stipriname“, – susitikimo metu sakė Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Pasak jo, policijos pareigūnai palaiko ryšį su savivaldybių rinkimų komisijų ir apylinkių rinkimų komisijų pirmininkais, taip pat yra sudarytos rezervinės ikiteisminio tyrimo grupės darbui su ypatingais incidentais. Rinkimų dieną dirbs uniformuoti ir neuniformuoti pareigūnai, rašoma Policijos departamento pranešime žiniasklaidai.

VRK pirmininkės Linos Petronienės teigimu, „visų balsavimą organizuojančių komisijų užduočių užduotis yra ne tik sklandžiai ir skaidriai vykdyti rinkimus, bet ir išlaikyti nuolat sutelktą budrumą, bendradarbiauti su pareigūnais, kad būtų užkirstas kelias bet kokiems pažeidimams ar konfliktinėms situacijoms”.

Susitikimo metu taip pat sutarta, kad esant būtinybei ir iškilus grėsmei asmenų ar dokumentų saugumui, policija bus pasirengusi palydėti rinkimų komisijų narius, kad rinkimų dokumentai į paskirties vietą būtų pristatyti saugiai.

Policija ir VRK prašo žmonių, pastebėjusių galimus pažeidimus rinkimų metu, nedelsiant pranešti teisėsaugai bendruoju pagalbos telefonu 112 arba VRK el. paštu [email protected]

Respublikos Prezidento rinkimai ir referendumas dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo vyks gegužės 12 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA