Bus atnaujintas sugadintas dviračių takas dešiniajame Nemuno krante | Kas vyksta Kaune

Bus atnaujintas sugadintas dviračių takas dešiniajame Nemuno krante

2016 metais nutiestas dviračių takas į Kulautuvą yra sueižėjęs ir nesaugus, todėl jį būtina atnaujinti. Taip nusprendė trečiadienį posėdžiavę Kauno rajono savivaldybės vadovai.

Maždaug 6 km dviračių trasa yra Mažojo pakaunės turizmo žiedo dalis. Ji driekiasi dešiniuoju Nemuno krantu šalia įspūdingos Sklandytojų kalvos, ties istoriniu Karnavės kaimu kerta Alupio upelį ir pasiekia Kačerginės vandenlenčių parką, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime.

KRS nuotr.

Nors eismą šiuo taku riboja draudžiamieji ženklai, juo dažnai zvimbia motorizuoti chuliganai, kurių ypač daug būna švenčių dienomis. Automobiliai ir keturračiai ne tik gadina asfalto dangą, bet ir kelia grėsmę dviratininkams, šią zoną pamėgusiems bėgikams, pėstiesiems turistams.

Ypač daug žalos dviračių takui padarė Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) užsakymu komunikacijas tiesę darbininkai. „Žalos padaryta daug: sulaužyti kelkraščiai, palikta žvyro, takas tapo nesaugus“, – konstatavo dviračių trasą apžiūrėjęs administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris.

„Reikalaukime, kad ESO atlygintų padarytą žalą. Dviračių taką privalome suremontuoti, galbūt šiek tiek praplatinti“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

V. Makūnas / KRS nuotr.

Savivaldybės vadovas taip pat pabrėžė būtinybę užtikrinti tako priežiūrą: įrengti vaizdo stebėjimo kamerų, sustiprinti policijos ir Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų patruliavimą. Dar labai svarbu, kad patys žmonės elgtųsi atsakingai ir saugotų turtą, kuriuo naudojasi. „Darbai turėtų prasidėti netrukus, todėl keliaujančiųjų šiuo taku prašome supratimo ir kantrybės“, – sakė meras.

Dar vasarį „Kas vyksta Kaune“ naujienų portalas pranešė apie sugadintą dviračių tako dangą prie Netonių kaimo, kuris yra tarp Šilelio ir Kulautuvos.

Įdomu tai, jog Raudondvario seniūnijos seniūnė Daiva Bulotienė tuomet portalui teigė, jog šis kelias nėra dviračių takas, o pravažiuojamas kelias, kurio eismas ribojamas kelio ženklais.

Pastebėję pažeidėjus, nufotografuokite arba nufilmuokite jų automobilius (su valstybiniais numeriais), užfiksuokite laiką ir atsiųskite Kauno rajono savivaldybei ([email protected]; [email protected]) arba Kauno apskrities VPK Kelių policijos vadovybei ([email protected]).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA