Skelbiami tarpinių patikrinimų rezultatai, matematikos vidurkis – mažiau nei pusė balų | Kas vyksta Kaune

Skelbiami tarpinių patikrinimų rezultatai, matematikos vidurkis – mažiau nei pusė balų

BNS 2024/03/19 08:26
Asociatyvi / K. Pansevič nuotr.

Nacionalinė švietimo agentūra skelbia pirmuosius tarpinių vienuoliktokų patikrinimų rezultatus, bendras matematikos A lygio patikrinimo vidurkis neperkopia pusės maksimaliai galimų surinkti balų.

Kaip antradienį informavo NŠA, matematikos (išplėstinio kurso) patikrinime dalyvavo 13 332 vienuoliktokai, o bendras surinktų taškų vidurkis siekia 8,5 iš 20 galimų. Vis dėlto pažymima, kad kandidatai rinko vidutiniškai didesnę taškų dalį lyginant su pernai metais rinkta taškų dalimi per matematikos valstybinį brandos egzaminą.

„Tai, kad daugiau nei trečdalis dalyvavusiųjų pirmajame matematikos išplėstinio kurso tarpiniame patikrinime surinko pusę ir daugiau galimų taškų, rodo, kad vienuoliktokai buvo pakankamai gerai pasiruošę ir atėję į antrąjį patikrinimą ir brandos egzaminą rezultatą dar pagerins“, – pranešime sako NŠA laikinasis direktorius Aidas Aldakauskas.

750 šį patikrinimą laikiusių mokinių surinko 17 ir daugiau taškų, o maksimalų taškų skaičių surinko 120 moksleivių.

Antrąjį matematikos tarpinį patikrinimą ir brandos egzaminą kandidatai laikys kitais mokslo metais. Todėl, kaip nurodo NŠA, jie turės dvi galimybes savo rezultatus pagerinti.

Taip pat skelbiami pirmosios užsienio (prancūzų) kalbos, filosofijos, ekonomikos ir verslumo preliminarūs rezultatai. NŠA teigimu, diskusijų sukėlusių fizikos ir matematikos B lygio patikrinimų rezultatai bus skelbiami vėliau, kadangi dėl jų užduočių šiuo metu dar aiškinasi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sudarytos komisijos.

Pažymima, kad apie penktadalį ir prancūzų kalbos, ir filosofijos tarpiniuose patikrinimuose dalyvavusių vienuoliktokų kitąmet į šių dalykų brandos egzaminus atvyks jau turėdami minimalų taškų skaičių, reikalingą egzaminui išlaikyti.

Prancūzų kalbos tarpiniame patikrinime dalyvavo 24 mokiniai. Visų jų surinktų taškų vidurkis siekia 24,4 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko 4 mokiniai, t. y. 17 proc. visų laikiusiųjų.

Filosofijos tarpiniame patikrinime dalyvavo 185 vienuoliktokai. Visų jų surinktų taškų vidurkis siekia 27,8 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko 38 mokiniai, t. y. 21 proc. visų laikiusiųjų tarpinį patikrinimą.

Ekonomikos ir verslumo tarpiniame patikrinime dalyvavo 3 376 gimnazistai. Visų jų surinktų taškų vidurkis siekia 18,7 iš 40 galimų. 35 ir daugiau taškų surinko 109 mokiniai, t. y. 3,2 proc. visų laikiusiųjų tarpinį patikrinimą.

Jei mokinio netenkina tarpinių patikrinimų metu gautas rezultatas, juos jis dar galės perlaikyti IV gimnazijos klasėje.

NŠA atkreipia dėmesį, kad skelbiami rezultatai yra preliminarūs, juos dar turi patvirtinti komisijos. Rezultatai po komisijų patvirtinimo gali keistis tik mokinių naudai.

Nuo 2024–2025 mokslo metų valstybinio brandos egzamino įvertinimą (iki 100 balų) sudarys tarpinio patikrinimo (iki 40 balų) ir brandos egzamino (iki 60 balų) įvertinimai. Per tarpinį patikrinimą surinkęs ne mažiau kaip 35 taškus, į egzaminą atėjęs abiturientas jau bus tikras, kad jį išlaikė.

Įvykusių tarpinių patikrinimų užduotis galima peržiūrėti NŠA informacinėje testavimo sistemoje BETA (https://beta.etestavimas.lt/), o vertinimo instrukcijos paskelbtos NŠA interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA