Sinoptikai skelbia, kokių orų tikėtis paskutinėmis gruodžio dienomis | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai skelbia, kokių orų tikėtis paskutinėmis gruodžio dienomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio dieną žemo slėgio sritis trauksis, iš vakarų artės aukštesnio slėgio juosta, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Didesnėje šalies dalyje pro tankius debesis pasirodys saulė, trumpalaikiai ir negausūs krituliai (labiausiai tikėtina, kad tai bus šlapdriba) pasirodys tik vietomis, didžiausia tikimybė rytinėje šalies pusėje.

Pūs stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s. Į mūsų šalį plūs šaltesnio oro masė, todėl temperatūra nekils aukščiau 0–5 laipsnių šilumos, o vakare vietomis pradės šalti, formuosis plikledis.

Ketvirtadienio naktį per mūsų šalį slinks aukštesnio slėgio juosta, todėl naktis bus debesuota su pragiedruliais, kritulių tikimybė bus maža. Vėjas aprims ir suksis iš pietų, pietryčių. Temperatūra naktį daug kur kris iki 1–6 laipsnių šalčio, tik prie jūros bus 0–1 laipsnis šilumos. Šlapius kelių ir šaligatvių ruožus daug kur sukaustys plikledis.

Ketvirtadienio dieną iš vakarų priartės ciklonas, per mūsų šalį slinks šiltasis atmosferos frontas. Dangų dengs tankūs debesys, per didesnę šalies dalį praslinks negausūs krituliai – sniegas, šlapdriba, pereinantys į lietų. Stiprokas vėjas daugiausia pūs iš pietų. Į šalį ims skverbtis šiltesnio oro masė, todėl temperatūra popietę pakils iki 2–7 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, dieną daug kur palis. Vėjas išliks stiprokas, pasisuks iš pietvakarių, dieną pajūryje gūsiai sieks 15–18 m/s. Į šalį plūs šilto oro masė, todėl naktį laikysis 1–6 laipsniai šilumos, dieną temperatūra kils net iki 3–8 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA