Dukrą pagrobusiam ir į Rusiją išvežusiam A. Švaniui skirta bauda | Kas vyksta Kaune

Dukrą pagrobusiam ir į Rusiją išvežusiam A. Švaniui skirta bauda

BNS 2023/12/19 18:41
Algirdas Švanys / Socialinių tinklų nuotr.

Vaiką pagrobusiam ir į Rusiją valtimi išplukdžiusiam Algirdui Švaniui šioje šalyje skirta bauda už neteisėtą sienos kirtimą, antradienį skelbia LRT tyrimų skyrius.

Pasak LRT, teismo nutartyje skelbiama, kad A. Švanys pripažino padaręs nusikaltimą, jį padarė pirmą kartą, sutiko su kaltinimais, o jam lapkričio 2-ąją skirta 800 tūkst. rublių (apie 800 eurų) bauda, iš jo konfiskuoti nusikaltimo padarymo įrankiai – pripučiama valtis, irklai.

Rusijos teisės aktai numato, kad už tokio pobūdžio nusikaltimus gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rusijos pilietybę turintis A. Švanys mergaitę į Rusiją išgabeno rugpjūčio 27 dieną. Tądien į policiją kreipėsi jos motina, kuri pranešė, kad 37 metų vyras paėmė jų mažametę dukrą ir sutartu laiku negrąžino.

Atliekant paiešką nustatyta, jog vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos ir Rusijos valstybinę sieną.

Vaikas rugsėjo 5 dieną buvo grąžintas motinai, kai ši nuvyko į Kaliningrado sritį. Abi jos tą pačią dieną parvyko į Lietuvą.

A. Švaniui Lietuvoje skirtas suėmimas už akių, paaiškėjus, kad vyras turi Rusijos pilietybę, lapkričio viduryje iš jo atimta Lietuvos pilietybė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA