R. Meilutytei įteiktas geriausios Europos plaukikės apdovanojimas | Kas vyksta Kaune

R. Meilutytei įteiktas geriausios Europos plaukikės apdovanojimas

Apdovanojimas R. Meilutytei / D. Kibirkščio/LTU Aquatics nuotr.

LSC sporto komplekse „Druskininkai“ vykusį atvirą Lietuvos plaukimo čempionatą 25 m baseine aplankė tituluočiausia šalies plaukikė Rūta Meilutytė.

Pagal individualų planą naujam varžybų sezonui kartu su treneriu Tadu Duškinu besiruošianti 26-erių kaunietė šeštadienio vakarą čempionate ne tik apdovanojo moterų ir vyrų komandinių estafečių 4 x 100 m laisvu stiliumi prizininkus, bet ir pati atsiėmė apdovanojimą, rašoma „LTU Aquatics“ pranešime žiniasklaidai.

Geriausios 2022 metų LEN – „European Aquatics“ sportininkės statulėlę plaukikei įteikė trejų olimpinių žaidynių dalyvis, Asociacijos „LTU Aquatics“ prezidentas Saulius Binevičius.

Priminsime, kad R. Meilutytė pernai tapo Europos ir pasaulio čempione, plaukdama 50 m krūtine. Budapešte ir Romoje ji taip pat iškovojo bronzos medalius 100 m plaukimo krūtine rungtyje, o metus lietuvė užbaigė pagerindama pasaulio rekordą ir triumfuodama pasaulio čempionate trumpajame baseine Melburne.

Kartu su R.Meilutyte į šią nominaciją pretendavo italė Benedetta Pilato, švedė Sarah Sjöström bei olandė Marrit Steenbergen.

Visi nominantai buvo atrinkti pagal jų pasiekimus 2022 m. sezone LEN ir „World Aquatics“ varžybose, o apdovanojimų laureatus nulėmė visuomenės (30 proc.) ir LEN narių bei techninio komiteto (70 proc.) balsai.

Šiųmetinis sezonas lietuvei klostėsi taip pat puikiai. R.Meilutytė sėkmingai įvykdė olimpinį 100 m plaukimo krūtine normatyvą, o iš svarbiausių varžybų – pasaulio čempionato Fukuokoje – sugrįžo net su dviem aukso medaliais (50 ir 100 m krūtine) ir pagerintu planetos rekordu 50 m krūtine rungtyje.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos paralimpinio komiteto ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rengiamuose prestižiniuose Lietuvos sporto apdovanojimuose šiemet R.Meilutytė vėl yra nominuota „Metų sportininkės“ kategorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA