Kauno apylinkės teismas atidėjo I. ir M. Vilčinskų baudžiamosios bylos nagrinėjimą | Kas vyksta Kaune

Kauno apylinkės teismas atidėjo I. ir M. Vilčinskų baudžiamosios bylos nagrinėjimą

BNS 2023/11/21 14:36
Mindaugas Vilčinskas / V. Girčės, tv3.lt nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį tenkino savo vaikų pagrobimu ir pasikėsinimu neteisėtai pereiti valstybės sieną kaltinamų Vilčinskų prašymą atidėti teisiamuosius posėdžius.

Kaip pranešė teismas, buvo tenkintas kaltinamojo Mindaugo Vilčincko prašymas teismo posėdį atidėti iki tol, kol aukštesnės instancijos teisme bus išnagrinėta byla bus išnagrinėtas šeimos skundas civilinėje byloje dėl vaikų paėmimo. Šioje byloje Kauno apylinkės teisme gegužės 30 dieną tenkino Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prašymą leisti paimti nepilnamečius vaikus iš jų tėvų ar kitų jų atstovų pagal įstatymą išdavimo.

Kitas teismo posėdis šiame teisme numatytas sausio 10 dieną.

Tris savo vaikus iš globos namų pagrobę Mindaugas ir Inga Vilčinskai spalį išsikovojo galimybę stoti prieš teismą. Anksčiau jų atžvilgiu dėl savo vaikų pagrobimo ir pasikėsinimo neteisėtai pereiti valstybės sieną buvo priimtas baudžiamasis įsakymas, kadangi pora sutiko su prokuroro pasiūlyta bausme, tačiau vėliau persigalvojo ir pareikalavo bylos nagrinėjimo teisme.

Nors iš pradžių šis reikalavimas atmestas, Kauno apygardos teismas nusprendė, kad tai padaryta neteisėtai.

Kauno apylinkės teismas rugsėjį buvo atsisakęs priimti nuteistųjų prašymą, motyvuojant, kad jame nurodytas tik abstraktus reikalavimas surengti bylos nagrinėjimą teisme, nenurodant tokio reikalavimo įstatyme numatytų pagrindų, be to, prašymas surengti bylos nagrinėjimą teisme nėra tinkamai pasirašytas.

Apeliacinės instancijos teismas pažymėjo, kad Baudžiamojo proceso kodekse yra įtvirtinta teisė pateikti prašymą, reikalaujant surengti bylos nagrinėjimą teisme, bet jokiais būdais neįpareigoja tokį prašymą motyvuoti ar nurodyti tokio prašymo pateikimo priežastis.

Vilčinskai kaltinami pagrobę tris savo vaikus, kuriuos teismas buvo leidęs iš jų paimti. 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija, kai, kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Vaikų tėvus ir juos automobiliu vežusį asmenį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį. Kaip skelbta, jie nelankė mokyklos, neturėjo asmens dokumentų, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA